Content

Agenda

Hieronder de planning van de activiteiten. Zodra zich wijzigingen voordoen, staan ze op de site. Heb je suggesties voor een leuke, spannende of informatieve bijeenkomst: bel of e-mail en laat het weten.

Let op! Opgeven voor een activiteit lukt alleen wanneer je het emailadres invult zoals dat bij de BC bekend is. Deze kun je terug vinden op je eigen bedrijfspagina

18 Januari 2018 - Nieuwjaarsborrel Ogterop (+lezing Coen Verbraak e.a.)


Een interactieve theateravond vol inspiratie

Creëer je eigen geluk in het theater

Tegenwoordig is iedereen voortdurend op zoek naar geluk. In cursussen, zelfhulpboeken, yoga en datingsites: de zoektocht naar geluk houdt ons allen bezig. Maar word je van die zoektocht eigenlijk wel gelukkig? En als je je geluk hebt gevonden, hoe lang duurt dat gelukkige gevoel dan? En... zijn vrouwen beter toegerust voor geluk dan mannen? Hoe erg is het eigenlijk om ongelukkig te zijn? Kun je meten of iemand gelukkig is? En kun je geluk eigenlijk wel vinden of kun je geluk afkopen? Kortom, wat is geluk eigenlijk en hoe vind je het? Tijdens de interactieve theateravond ‘Op zoek naar Geluk’ worden deze en vele andere vragen onder de loep genomen door vier ‘geluksspecialisten’ uit de journalistiek, wetenschap en kunst. Door middel van interviews, geluksmomentjes, oefeningen, verhalen en geluksquotes kunt u uw eigen geluk beleven. Een vrolijke, lichte en leerzame avond om je eigen geluk verder te ontdekken. 

Met: Coen Verbraak (interviews), Laura Steenbergen (cognitieve neurowetenschap), Patrick van Hees (geluksprofessor), Jan Kuiper (kunst & spiritualiteit). 

Na de lezing treffen we elkaar in de bovenfoyer en heffen we gezamenlijk het glas op het Geluk in 2018 

Datum: 18 januari 2018 
Tijd: 19.45 - uur na afloop van de voorstelling 
Locatie: Schouwburg Ogterop


30 Januari 2018 - BC-Cooking kan niet meer = vol


Deze activiteit is vol. 
Wil je op de reservelijst stuur dan een mailtje naar info@bcmeppel.nl

We zijn te gast bij het oudste familiehotel van Nederland (sinds 1662), Hotel Restaurant Wesseling in Dwingeloo. Daar gaan we koken met kruiden onder professionele begeleiding in de keuken van Grand Café de Brink in Dwingeloo. 

Smaaktest 
Voorafgaand aan de 4-gangen kookworkshop wordt er een kruiden/specerijen testje afgenomen. Op schaaltjes liggen een tiental kruiden/specerijen. Door te voelen, te ruiken of te proeven moet worden geraden om welk kruid/specerij het gaat. De chef vertelt nadien per kruid iets over de herkenbaarheid, de herkomst. Natuurlijk geeft de chef ook suggesties voor gebruik hiervan. 

Tijdens de kooksessie worden een aantal van deze kruiden/specerijen gebruikt in de gerechten. De gerechten zijn zo samengesteld dat u deze ook gemakkelijk thuis kunt bereiden. Natuurlijk is samenwerken en plezier maken met elkaar een voorwaarde om te komen tot een heerlijk vier gangen-diner. 

Dit alles vindt plaats in de reguliere keuken van Grand Café de Brink in Dwingeloo, waar het koken van alledag gewoon doorgaat.

Voor deze activiteit geldt een eigen bijdrage van € 25,00.

Maximum aantal deelnemers: 30

Datum: 30-01-2018
Locatie: Hotel Wesseling
Adres: Brink 26, 7991 CH Dwingeloo
Aanvang: 18.00 uur.


08 Februari 2018 - Succesvolle PEC-trainer John van 't Schip te gast bij parallelbijeenkomst


We zijn best wel trots op ons BC-lid PEC Zwolle. Tijdens de winterstop op de 4e plek in de eredivisie, nog boven clubs als Feyenoord en SC Heerenveen. Waar haalt PEC dit succes vandaan? Ligt het aan de nieuwe trainer John van 't Schip? We komen het tijdens de Parallelbijeenkomst van het jaarlijkse Sportgala misschien te weten, want John van 't Schip is 8 februari bij ons te gast en zal zijn PEC-ervaringen met ons delen.


Naast een ruime ervaring als trainer bij clubs als Ajax en FCTwente maar ook bij Melbourne Heart behoorde John als speler bij het succesvolle Oranje van '88 en heeft in 11 seizoenen bij Ajax de nodige successen behaald. 4x landskampioen, winnaar UEFA cup en Europacup II. 

Kortom, het wordt een gezellige, ontspannen en informatieve bijeenkomst, waar wij ons na afloop in de foyer traditioneel voegen bij de gasten van het Sportgala.

Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Schouwburg Ogterop / Engelenbak
Datum: donderdag 8 februari