Stichting Zwembad Meppel exploiteert Bad Hesselingen al vanaf 1993 volledig zelfstandig en risicodragend. De accommodatie wordt gehuurd van de gemeente Meppel. Bad Hesselingen is een maatschappelijke onderneming die zich richt op sport, recreatie, welbevinden, zwemveiligheid en gezondheid.
Bad Hesselingen is een veelzijdig, kleurrijk en gastvrij bedrijf, met binnen en buitenbaden, een sauna en solarium, whirlpools, jetstreams, glijbanen en een stroomversnelling. Maar u kunt er ook terecht voor ook een heuse voetbalarena, beachvolleybalvelden, een speeltuin of BSO-activiteiten. Breng uw kind bij de buitenschoolse opvang en maak gebruik van de mogelijkheid om het leren zwemmen tijdens de BSO opvang.
Jaarlijks bezoeken zo’n 250.000 gasten het Meppeler zwembad en is daarmee veruit de meest bezochte publieke recreatieve voorziening van de gemeente en haar regio. Personeel is er niet alleen voor de veiligheid, maar ook om de gast op klanthousiaste wijze te vermaken. De ruim toegankelijke accommodatie biedt voor zowel mindervaliden als validen een uitdaging. Het uitstekende restaurant en het scala aan faciliteiten, maakt Bad Hesselingen heel geschikt voor kinderfeesten, bedrijfsfeesten, sportdagen of bedrijfspresentaties. Onze slogan is dan ook: “Zwemmen is gezond, want wekelijks in het water, is goed voor nu en later”.

De indirecte economische impact van Bad Hesselingen is veelal omvangrijker dan velen denken. De diverse maatschappelijke functies hebben een bewezen economische waarde. Denk aan de kostenbesparende functie van zwemmen waar het gaat om de gezondheid, of de sociaal-maatschappelijke functie, omdat iedereen elkaar er tegen kan komen. Ook speelt een toonaangevende accommodatie een positieve rol bij de keus van nieuwe bewoners of bedrijven om zich te gaan vestigen in deze gemeente.
Uniek in Bad Hesselingen is, dat de gasten zomer en winter binnen en buiten kunnen zwemmen. Het buitenbad blijft ook in de winter open. Mede door restwarmte in te kopen van Xella Cellenbeton uit Meppel is Bad Hesselingen in 2011 uitgeroepen tot het meest duurzame- en groenste zwembad van Nederland. Kortom; er is veel over Bad Hesselingen te schrijven maar het is beter om er een duik in te nemen. Ook ondernemers zijn van harte welkom in het gezelligste bad van Noord Nederland.