Samen in de regio! Samenwerken, netwerken en verbindingen leggen met lokale partijen. Allemaal mooie begrippen en uiteindelijk bepaalde doelen waar we met deze verenigingen naar streven en samen ook aan werken. Dat was in ieder geval ons idee op het moment dat wij lid zijn geworden van BC Meppel. En dat nog niet eens zo lang geleden en wat is het leuk om dan nu al benaderd te worden om de tweede column te schrijven.

Christiaan Kodde heeft de eer gekregen om de start te mogen verzorgen, aan ons om hier een mooi vervolg aan te geven. Maar het besef komt direct dat het wellicht dan wel even handig is om een korte introductie te geven. Per slot van rekening zijn wij namelijk nog maar net lid van dit netwerk en zijn wij wellicht nog wat onbekend voor jullie. Ons eerste lidmaatschap van een businessclub, net als eigenlijk alles voor ons een eerste keer is. Een eerste onderneming, een eerste belastingaangifte, een eerste vergadering verzorgen, een eerste bruiloft voorbereiden, etc.

Want ja, nu ruim twee maanden geleden hebben wij de locatie bij de kalkovens overgenomen en zijn wij hier onze Villa Kalkoven aan het opbouwen. En het leuke is om dan ook de enthousiaste reacties te zien, lezen en te horen van de omgeving. Want nieuwe energie verdiende de locatie wel nadat de afgelopen jaren deze een beetje verdwenen was. Villa Kalkoven moet de nieuwe locatie voor de omgeving worden waar een brede doelgroep zich welkom voelt. Niet alleen voor diner, maar ook voor borrels, feesten, vergaderingen, bruiloften, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De mogelijkheden zijn er volop en deze gaan we dan ook zo goed als mogelijk benutten.

Genoeg over ons, want uiteindelijk gaat het over het samenwerken. En dan is het fijn om de lokale krachten te bundelen. Zo zijn wij via ons netwerk bijvoorbeeld bij Kortekaas Interieurs in Meppel gekomen. Bij het zoeken van een goede partij voor het bouwen en plaatsen van onze nieuwe bar hebben zij dit voor ons perfect ingevuld. En de afgelopen weken zijn wij erachter gekomen wat dan de meerwaarde is voor deze lokale samenwerking. Nog even een paar details bespreken is zoveel gemakkelijker als het slechts even het water over hoeft, net als nog even de laatste metingen uitrichten om het nog mooier te maken. En het leuke is dat wij vanuit de bar ook weer zo’n lokaal biertje kunnen serveren aan onze gasten. Zo smaakt een Gula Zonneblond natuurlijk nét wat lekkerder in Meppel. Ook weer zo’n leuke partij om samen mee op te trekken!

Wellicht kunnen wij ook samen met jouw bedrijf optrekken?

Stefan en Thijs – Villa Kalkoven