Lever Notarissen gaat vanaf 16 november samen met Het Notarieel, een groep notariskantoren in de regio. “De identiteit en het karakter van het kantoor blijven gewoon gehandhaafd”, zegt notaris Bart Lever. “Onder Het Notarieel blijft Notaris Lever staan. Uiteraard blijven we in Meppel werken vanuit ons pand aan het Zuideinde 53.”

Met Meppel erbij telt Het Notarieel nu vijf vestigingen. Lever Notarissen is het eerste kantoor in Drenthe dat zich aansluit bij het samenwerkingsverband. De andere kantoren zijn gevestigd in Overijssel (Zwolle, Deventer, Rijssen-Holten en Kampen).

Voorop
“Wij versterken hiermee onze dienstverlening op alle juridische rechtsgebieden”, verklaart de notaris. “Daardoor kun je nu ook voor de meest complexe en bijzondere zaken bij ons terecht. Door gezamenlijk te investeren in nieuwe technologie en werkwijzen kunnen we ook in de toekomst voorop blijven lopen.”

In totaal werken in Het Notarieel 27 juristen met elkaar samen. Dankzij de uiteenlopende expertise bij de verschillende vestigingen kan Lever Notarissen meer betekenen voor zijn cliënten. Hiervan profiteert de clientèle van op alle locaties. “Zoals wij ons licht opsteken in bij de andere kantoren, zo maken zij weer gebruik van onze kennis.”

Meer tijd
Bart Lever voorziet dat werken binnen Het Notarieel positieve gevolgen zal hebben voor zijn eigen agenda. “Ik moet zeggen dat ik me daarop verheug. Veel taken die tot dusverre deels bij mij lagen op het gebied van kantoormanagement, personeelsbeleid, financiële zaken, worden straks centraal geregeld door gespecialiseerde medewerkers die dit voor alle vestigingen doen.”
“Dit levert mij meer tijd op om me te concentreren op het notariaat. Tijd en energie voor het werk waarmee ik me het beste dienstbaar kan maken en waar ik plezier in heb. Het contact met de cliënt in de notarispraktijk, voorlichting geven en ook wat men ‘maatschappelijke betrokkenheid’ noemt: me actief inspannen voor initiatieven die voor de Meppeler gemeenschap van betekenis zijn.”