Mediation Culinair

Samen met collega Herman Schaeffer heeft Bart een nieuw concept bedacht.

De beroepservaring van Herman en Bart zorgen ervoor dat je als groep de professionele culinaire en relationele begeleiding zult ontvangen die jullie verdienen. Bart Gouma is chefkok en culinair specialist. Herman Schaeffer is register mediator en herstelprofessional. Hun passie voor goed eten en goede relaties komen prachtig samen in deze samenwerking als mediator en kok. Werken aan herstel van relaties aan een rijk gedekte tafel.

Als je aan een van de arrangementen van Mediation Culinair hebt deelgenomen, proef je het verschil tussen ervoor en erna, komt alles boven tafel en heb je het leren waarderen dat er over smaak niet te twisten valt – en het proeft sowieso naar meer!

Als je aan een kookworkshop meedoet, krijg je samen een positieve boost. Je teamspirit groeit erdoor en je krijgt er als familie een mooie herinnering bij. Als je aan een mediation traject deelneemt, doe je een diepe ervaring van herstel op. Conflicten worden kansen en je leert waarderen wat je eerst irriteerde.

Herman en Bart combineren met hun vernieuwende concept Mediation Culinair de kracht van beide. Mediation is vaak zwaar en pittig; mediation culinair biedt tegelijk veel ontspanning en een lichtere sfeer van genieten. Samen koken en lekker eten is leuk, maar is niet direct gericht op het zoeken van de lastige dingen die er spelen; mediation culinair maakt van de positieve energie van samen eten gebruik, zodat je tegelijk veel leert en minder last hebt van conflicten.

In het letterlijke proeven gebeurt tegelijk heel veel in relationeel opzicht. Proef het verschil tussen de een en de ander; iedere deelnemer heeft een heel eigen positie in de groep, een eigen stem in het geheel, een eigen waarheid en beleving. De kunst is om deze verschillen goed te proeven en dan optimaal uit te buiten. In Mediation Culinair hebben we verschillende trainingen ontwikkeld waarin we hierop gericht zijn: samen de spanning op zoeken, daar waar het schuurt en daar waar het zelf wat ongemakkelijk kan worden, om juist daar te ontdekken hoeveel creatieve energie en positieve beleving ontstaat.

Voor vragen kun je terecht bij Bart Gouma