Zwolle – Nutte Visser, directeur van het MCS, is verkozen tot ‘Havenondernemer van 2018’. Dat is vrijdag bekendgemaakt tijdens het Havendiner Regio Zwolle. MCS heeft onder andere een terminal in Meppel.

Dit jaarlijks terugkerende evenement organiseert Port of Zwolle in samenwerking met PEC Zwolle en Regio Zwolle United. Het vond plaats in het MAC3PARK stadion. Het is de derde keer dat dit evenement, met de bekendmaking van de havenondernemer van het jaar, werd georganiseerd.

Henk Brink, gedeputeerde van Drenthe, reikte de award uit aan Nutte Visser, die hiermee Bert Weever van Graansloot Kampen opvolgt. (In 2016 werd Remco Germeraad van Alumax Boats, Havenondernemer.)

Unaniem

De jury ziet in Nutte Visser een havenman en ondernemer in hart en nieren; een man die met weinig woorden veel bereikt. ‘Hij durft te investeren wanneer hij kansen ziet en durft daarbij weloverwogen risico’s te nemen. Hij is een ware ambassadeur voor de regio en voor de logistieke sector. Als mededirecteur van MCS, de deelneming in de IJsseldelta Terminal en als voorzitter van VITO, Vereniging Inland Terminal Operators, stimuleert hij het efficiënt en duurzaam vervoeren van bulkgoederen en containers over water.’ De jury koos unaniem voor Nutte Visser. De jury bestaat uit Bert Weever, Alfred Peterson (hoofd van de eenheid Economie en Cultuur van de Provincie Overijssel) en Jeroen van den Ende (managing director Port of Zwolle).

‘Drijvende factor’

De jury noemt Visser een drijvende factor voor het promoten en stimuleren van efficiënt en duurzaam vervoer van containers en bulkgoederen over water. ‘Nutte Visser is een waardig ambassadeur voor de Regio Zwolle in het algemeen en voor de logistieke sector in het bijzonder’, zegt Jeroen van den Ende. ‘Hij is een havenman pur sang en draagt Port of Zwolle een warm hart toe.’

Lobby Kornwerderzandsluis

Met dit event haalt Port of Zwolle de banden aan tussen havenbedrijfsleven, de havenbedrijven en overheid. Port of Zwolle heeft een goed jaar achter de rug. Eén van de hoogtepunten was het werkbezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen. Tijdens dit werkbezoek werd haar een rapport aangeboden als onderdeel van de lobby voor de verbreding van de Kornwerderzandsluis.

Dit jaar staat voor Port of Zwolle in het teken van de doorontwikkeling van het havenbedrijf.

Bron: Meppeler Courant