Thuis in de huiskamer bij Erwin Rollema van VConsyst

Waar ik eerder met grote regelmaat in het vliegtuig zat op weg naar onze klanten in Scandinavië, werk ik nu vanuit mijn thuiskantoor of vanuit ons kantoor in Genemuiden” zo vertelt Erwin.

Hij kwam net thuis van een paar dagen weg met zijn vrouw en ging die avond gezellig sporten met vrienden. Zijn leven ziet er wat anders uit zo zonder dat vele reizen, maar het heeft ook wel wat.

De Venture Group
De Venture Group (1400 medewerkers) waar VConsyst onderdeel van uitmaakt is ooit begonnen als gordijnen leverancier in Genemuiden. De eigenaar van dit familiebedrijf, Harry van Dalfsen, is een rasechte ondernemer die zich graag verdiept in andere ondernemingen en zo al veel bedrijven heeft toegevoegd aan de portefeuille van Venture Group. “Zo zijn we bijvoorbeeld ook eigenaar van een schildersbedrijf” lacht Erwin. Het gaat bij de meeste bedrijven binnen de groep niet om de activiteit zelf maar om de (automatiserings)processen die erachter zitten.

Binnen VConsyst worden met name de ondergrondse afvalcontainers, toegangscontrole voor zwembaden, afvalbakken en meubels voor inzameling van elektrische apparaten geleverd. Allemaal producten die we dagelijks zien en gebruiken in de publieke ruimte in Meppel.

Erwin zelf bevindt zich veelal internationaal. Sinds kort is hij ook volledig verantwoordelijk voor de internationale markt voor ondergrondse containers. Van Noord-Noorwegen tot Zuid-Spanje. Daar komt hij direct al uitdagingen tegen. De medewerkers die nu onder zijn verantwoordelijkheid vallen komen vanuit twee verschillende bedrijven en moeten worden gevormd tot een team. Het is dus zaak om deze mensen mee te krijgen in een duidelijke strategie. Een mooie taak en uitdaging waarbij het wegvallen van het reizen door corona wel even van pas komt.

Stichting Sampark
Erwin zet zich met medewerkers van het bedrijf in voor de stichting Sampark. Een aantal jaar terug is hij in India geweest om daar samen met een groep vrijwilligers te bouwen aan twee van de vier scholen van de Stichting die is opgericht door Harry van Dalfsen om met name meisjes toekomstperspectief te geven. Momenteel biedt de stichting basisonderwijs aan 2200 leerlingen en hebben we 60 leerkrachten in dienst. Om dat te kunnen financieren gaat een deel van de winst van de VentureGroup jaarlijks naar de stichting en organiseert Sampark een Rally en een golftoernooi.

Waarom BC Meppel?
Erwin vind het belangrijk om lokaal economisch bij te dragen. VConsyst besteedt het liefst zijn opdrachten in de regio uit en vond het daarom waardevol om zich aan te sluiten bij BC Meppel. Toen hij het lijstje met leden doorging bleek hij ook al diverse leden te kennen. Niet alleen als klant of leverancier, maar ook persoonlijk. Na een gesprekje met buurman Menno Peterson besloot hij lid te worden.

Erwin verkoopt van oktober tot de kerst heerlijke wijn waarvan de opbrengst naar de stichting gaat. Wil je meedoen? Hij komt ‘t persoonlijk bij je langsbrengen. Dan kan je direct kennismaken!

(Video over Clever Waste Management van VConsyst)