Voor, tijdens en na de pubquiz werd er lustig gekout, kennis gedeeld en beter kennisgemaakt. De tijd ging er vlot mee heen. Zes viertallen streden in de namiddag van woensdag 21 november met elkaar in Herberg ’t Plein om de lunch-bon en om de eer. Deze viel te beurt aan De Biermusketiers. Een nipte maar faire overwinning van ‘een goed geselecteerd team’, verklaarde een glimmende Alexander Kisjes.
Biermusketier André Kist had vooraf zitten opscheppen dat hij in maart ook al had gewonnen en dat hij dat nóg een keer wilde doen. ‘Dus bleven we hier maar zitten’, vertelde Alexander. ‘Bovendien zijn twee van ons hoogbegaafd,’ aldus Maarten Barten (Time Star Media), ‘Erik (Niezen van Boelens Jorritsma, red.) en ik.’
De Biermusketiers trokken met 15 punten aan het langste eind, op de voet gevolgd door De club van vier, Shame on You en Dom in ant, alle drie goed voor 14 juiste antwoorden.

Geen bar-VAR
Een vraag die wat gepruttel opleverde was: Wat is het enige continent op aarde zonder woestijnen? Vier teams, inclusief de winnaars, hadden Antarctica ingevuld. Maar omdat op het antwoordblad Europa stond, ging hier een streep door. Toegegeven, Europa komt er qua woestijnen inderdaad bekaaid vanaf en Antarctica zou je evengoed als de allergrootste woestijn kunnen zien, omdat er geen water is en er niets wil groeien. Maar toch. Een bar-VAR was er echter niet, en in die gevallen beslist gewoon de scheids. Het beïnvloedde de uitslag noch de sfeer.

Revanche
‘Normaal ben ik best goed, maar dit waren de verkeerde vragen.’ Gert Boerhof, éminence grise van Zwaar Blond, reageerde berustend onder het tegenvallende resultaat van zijn team. ‘We hadden veel meer goed kunnen hebben. We hebben nogal wat antwoorden gewijzigd. Anders hadden we alles goed gehad!’ Waar of niet (niet dus), met de score van negen bungelde Zwaar Blond zwaar onderaan. Alle vier (Gert, Linda, Erik en Bert) maakten nu al bekend revanche te willen nemen tijdens de voorjaarseditie.
De Biermusketiers aan het tafeltje ernaast synchroniseerden ondertussen de digitale agenda’s. De overwinnaarslunch in ’t Plein zal plaatsvinden op woensdag 19 december om half één.

De onofficiële prijs voor het leukste foute antwoord ging ditmaal naar het team ZP’ers en Dick. Wie schreef het boek ‘Alleen op de wereld’? Remy. De prijs is: vermelding op de website.