Kruisstraat Meppel, woensdagavond 25 april. BC Cooking in de vorm van ‘De BC bakt’ was te gast bij banketbakkerij Nijstad.

Het begon met de vervaardiging van sprits. Onder het toeziend oog van de immer relaxte Erwin Teunissen werd er achter bij Nijstad intensief gemengd, gekneed, gespoten, gekletst en gelachen.
Ook uitingen van concentratie en zelfvertrouwen waren niet van de lucht. Wat wil je? Een luchtige deegklomp, spuitje vullen, fraaie figuurtjes op de bakplaat drukken … et voilà! Dick en Johan voorvoelden al wat er zou gaan gebeuren. Hun aanduiding ‘misbaksels in spe’ leidde tot hilarische voorpret. En ja hoor. In twintig minuten had de drukkende hitte de aanvankelijk nog zo fraai ogende vormen deerlijk geplet.

Zonnebloem
De tweede opdracht: miniatuur-beeldhouwen met marsepein. Sommige deelnemers moesten het van hun precisie hebben, anderen van ‘het idee’ en weer anderen meer van hun enthousiasme. Uiteindelijk zagen de resultaten er herkenbaarder en sowieso driedimensionaler uit dan de spritsen. Ook deze gevarieerde werkjes, van een zonnebloem en rozencreaties, een zoet stilleven met fruit, de kleine pinguïn Pingu tot een ‘knienegien’, werden beoordeeld door de jury. 

Winnares
Winnares van de avond was Janny Westenbink van Groenewegen Advocaten, gevolgd door Berry Grit (AJP Assurantiën) en Liesbeth Kingma. Janny werd gelauwerd met een waardebon en de complimenten namens de jury. Erwin deed er nog een schepje bovenop: “Morgen om zes uur wordt ze verwacht in de bakkerij.” 

Na deze avond werd eens te meer duidelijk: koekenbakkers zijn nog geen banketbakker.