De proeverij Chocoholic vanuit restaurant De Beren trok donderdagavond 18 maart opvallend veel paren. Alexander Kisjes van Slijterij Kisjes en Jeroen Kikkert van chocolaterie A3 in Hattem hebben in dertien jaar samenwerking hun drank-chocola-combinaties verder geperfectioneerd. Dit was de eerste keer samen online.

Zij presenteerden zeven chocoholica-combinaties, en daarnaast voor 21 liefhebbers nog eens een volwaardige non-alcoholische serie. Aan kwaliteit geen gebrek tijdens deze succesvolle BC Meppel-activiteit. In totaal waren er 124 deelnemers, waaronder 58 stellen. De uitgebalanceerde pakketjes waren de dag tevoren bij iedereen thuisbezorgd.

Explosiesuiker
De avond werd geïntroduceerd door Frans Duijts. De volkszanger is ook importeur van likeuren uit Mallorca, die bij Kisjes in de zaak te koop zijn. Deze vielen bij de deelnemers in de smaak. Duijts’ Rushkinoff kenschetste Alexander als ‘verraderlijk’. Jeroens verrassingsbonbon hierbij maakte het helemaal een feestje: “Met de caramelwodka gaat de explosiesuiker nog meer zijn best doen.” ‘Knetter, wat lekker!’, chatte Annigje.
Een tweede hit was de ‘vloeibare pindakaas’, een whiskeylikeur met de naam Five O’clock, genuttigd in combinatie met een hazelnoot-amandelspijsbonbon. De naam verwijst naar de meezinger ‘Vijf in de klok’ met een clip die stevig doet terugverlangen naar het oude normaal.

Apenkopbonbon
De duo’s van drank en chocoladecreaties oogstten in de chat alom waardering, zoals de ‘apenkopbonbon’ (naar Katja drop-bananensnoepjes) samen met de tobacco-honingrum. De smaken werden steeds heftiger; na de smaakpapillen-tot-rustpauze halverwege klommen de percentages van de laatste drie drankjes boven de 35, terwijl het tempo stevig bleef. Het effect was af te lezen aan sommige uitingen op de chat.

De mooiste foto van de avond werd beloond met een dinerbon bij De Beren. De prijs ging naar het aanstaand bruidspaar Boerhof. Het applaus voor Alexander en Jeroen aan het slot van het heerlijk avondje in maart, was volkomen verdiend.

Johan Debbenhof
18 maart 2021