Meppel, 3 december 2019 – De BC-pubquiz in Het Plein mocht er ook deze editie zijn. De quizmaster kwam al bijzonder vroeg binnen, een halfuur voor het spel ging beginnen. “Bart, lekker op tijd! Goed voorbereid?” “Ja hoor, ik verzin ’t ter plekke.”
Dit was grootspraak. Dertig vragen, heel veel gekke. Hoe heet de clown in de film IT? ‘Bassie’ dacht een team: fout, shit. Donald Trump was ’t evenmin – en de rest vulde niets in. Ze wisten dus niet bijster veel. Hoe heet dan de kruising lama-kameel? Drie teams schreven: alpaca. The Band meende laka. TZN bedacht klama. Leuk verzonnen, niet gewonnen. Het juiste antwoord: cama.

Een lid van The Band hield een smartphone in handen. Dit noopte Bart tot een reprimande. Het was meer een geintje dan een rake, dus had Gert zich niet druk hoeven maken … Ook aan de BC waren vragen gewijd, met name over de actualiteit. Wie schreef de laatste BC-blog? Lia Hoekman, vier wisten dat toch … Ze weten dus blijkbaar wel hoe het zit, net als bij de vraag naar het jongste lid.

Over de uitslag mag worden gecorrespondeerd. (Dat gebeurt toch niet, zoals de ervaring leert.)
Met die uitslag was er één extra blij: Gert (want die zat er eíndelijk weer bij!). Dat scheelt thuis een hoop chagrijn; de prijs was een lunch bij Herberg Het Plein, gewonnen door Gijs, Cary, Gert en Martijn.

  1. The Band (21), 2. XXXX (20), 3 en 4. De BH’s (De Barhangers) en Team Zonder Naam – TZN (19), 5. Reelawee (18)

De teams zaten allemaal dicht bij elkaar. Gewoon méédoen dus weer in april(?) volgend jaar.