Voor de Grote Kerk was in de Hoofdstraat de rode loper uitgerold. Terug van twee jaar weggeweest: het Ondernemersgala Meppel. De avond waarop ondernemers opeens zijn veranderd in mensen om je vingers bij af te likken, een enkele onverbeterlijke casual daargelaten.

De aankleding was ware klasse. Pakken voor de heren, uítpakken voor de dames. En op de foto natuurlijk! Smokings en galajurken, de verschijningen en combinaties waren met zorg uitgekozen. “Ik was heel benieuwd hoe dit kleedje na corona  zou vallen,” vertelt een feestgangster. “De laatste keer dat ik het droeg was drie jaar geleden. Maar het ging gelukkig nog. Of wéér, moet ik eigenlijk zeggen. Dit blijft toch anoniem hè? Haha-ha. Alleen heb ik even iemand nodig voor de rits.”

Jonge Ondernemers
Thijs de Lange en Stefan Hoekstra van Villa Kalkoven werden verkozen tot Jonge Ondernemers van het Jaar. Zij wisten hun restaurant tot een gewilde, in het oog springende locatie te maken en het bedrijf ook in de tijd van lockdowns te laten groeien en (op)bloeien. En nog meer BC’ers in de schijnwerpers: de burgemeester benoemde Wouter Taal (Time Star Media) officieel tot ‘ambassadeur van Meppel’.

Waar ondernemersgeest en netwerken toe kunnen leiden als je groots en meeslepend denkt, vertelde gastspreker Dennis Karpes, bekend van Dance4Life en Justdiggit.

Vijf keer één genomineerde
Het gala is een samenwerking tussen BC Meppel, ICC-Parkmanagement, MHV, Ondernemend Nijeveen, ZP Meppel en de gemeente. De vijf ondernemersclubs leverden elk één genomineerde voor de Ondernemer van het Jaar.
De titel ging naar Christine van Saltbommel-Blei (De Brasserie en Huberts IJssalon). Zij werd door de jury onder lovende woorden bedolven en door het publiek onder gejuich en welgemeende felicitaties. Een waardering voor actieve betrokkenheid bij de gemeenschap en gezonde innovatie: het reeds vermaarde ambachtelijk eiwitrijk ijs, ontwikkeld door Constant en zoon Victor, dat de naam van de honderdjarige ijssalon draagt.

Christine-lach
“Wat ik ben? Trots zeker, maar vooral blij. Ik doe m’n naam eer aan”, gaf ze met haar brede Christine-lach te kennen, terwijl Constant op het podium met haar mee-glom.

Tot middernacht is er onder de Meppeler toren gedanst.

Johan Debbenhof
1 oktober 2022