2023 is alweer twee weken onderweg als BC Meppel in De Wheem het nieuwe jaar samen inwijdt. Al stemmen de toestand in de wereld en de economie niet altijd vrolijk, binnen is de stemming dat gelukkig wel. Aan langetermijnverwachtingen wagen de meesten zich liever niet. Wel aan verhalen over wat er in hun bedrijf nú gaande is. En de verhalen zijn totaal verschillend. Van verhuizingsperikelen, energiemaatregelen, noodoplossingen in geval van personeelstekort, de al dan niet kenterende huizenmarkt tot grootse investeringen en buitenlandse partners.
Wim de Pruis wenst als nieuwe voorzitter allen een gezond en succesvol jaar toe. Naast de gasten Rinske, Gerard, Ingrid en Annika verwelkomt hij Louis Jenema van Cloud Transformers als nieuw lid.

Weerzien en kennismaking
Al vaker nodigde BC Meppel juist voor de nieuwjaarsbijeenkomst ‘oudgedienden’ uit, zoals erelid Kees Kuipers (voorzitter 1997-2007). Voor sommigen een weerzien, voor anderen een kennismaking. Kennisgemaakt wordt er sowieso veelvuldig. “Het valt me op dat ik telkens weer nieuwe gezichten zie,” constateert een ‘ongeregelde bezoekster’, “meer vrouwen ook..” Haar waarneming wordt ondersteund door de statistieken: het aandeel vrouwelijke leden groeide in twintig jaar van zeven(!) procent naar een kwart. Los daarvan wordt deze middag in alle opzichten bevestigd dat BC Meppel géén ballenclub is… (Deze grap is exclusief begrijpelijk voor wie erbij was).
Tegen zessen dunt het uit. Buiten gaan de kragen omhoog. “Ik was helemaal vergeten dat het regende.”

Johan Debbenhof
16 januari 2023