Afgezien van één kortstondig minibuitje scheen boven de baan in Havelte de oktoberzon. De temperatuur bleef tot laat in de avond zacht en zomers. Het BC-golfevenement bracht flink wat mensen op de been aan de Kolonieweg. Meer dan de helft van hen had geen noemenswaardige spelervaring. Hun leercurves liepen spectaculair uiteen.

De 54 deelnemers aan de clinic oefenden in vier groepen achtereenvolgens de techniek van het chippen, putten, swingen en pitchen. Het contrast tussen het ontroerende gestuntel van een aantal eerstelingen en de elegante souplesse van de pro’s was mooi om te zien.
Stiekem hadden die pro’s tijdens hun clinic trouwens een talentenjachtje gehouden. Tot hun verrassing riep de voorzitter de geselecteerde talenten Gilijan van Egten, Berry Grit, Stephan Harberink en Linda Lubbers naar voren. Zij sleepten ieder een set golfballen in de wacht én een gezamenlijke lunch.

Elke boom geraakt
In de wedstrijd streden vijf flights om de eer. Ze liepen negen holes. “Bij ons viel Johan Hutten in positieve zin op”, vertelt ‘vluchtleider’ Wim Meijer. “Hij speelt nog maar sinds juni, maar dat doet-ie verbazingwekkend goed. Een supertalent.” De flight van Wim, Johan en Herald won echter niet. Dat kwam mede doordat één van hen deze middag (aldus Wim) ‘elke boom wel een keer had geraakt’.
Hoe dan ook, de best presterende flight bestond uit Ad van Bruggen, Femmie Loijenga en Lia Hoekman. Ook deze drie mogen zich opmaken voor een lunchafspraak bij Herberg ’t Plein op kosten van BC Meppel.
Nu was het Chinees buffet met gevarieerde salades bij Golfclub Havelte ook bepaald geen straf. Niemand was dan ook voor het donker thuis.

Lust
De clinic, in combinatie met de ‘Golfstart’-flyer, had bij een aantal deelnemers de golflust aangewakkerd. Een onbetrouwbare ad-hoc-steekproef duidt op een opbrengst van acht tot tien belangstellenden.

Wordt vervolgd.
(Om te beginnen bij de Wijn- en Spijsroute van 16 november en de Sinterklaas-pubquiz op 30 november.)

Johan Debbenhof
donderdag 27 oktober 2022