De eerste bijeenkomst van 2022 vond weer online plaats. Na een kort welkomstwoord van Bart, een introotje van Anouk en een verkeerde knop, verscheen er een witgemaskerde tronie op het scherm. Een stem meldde in luguber Engels dat de server van BC Meppel was gehackt. Anonymus was de naam.
Hierop haalde deze Anonymus voor een ieders ogen mappen met zeer gevoelige gegevens van de server. Deze data konden worden teruggekocht…

Twijfelachtig bedrijf
Dus zat er niks anders op. Alles wees op een zoektocht via de portal van KMK Adviseurs. Zij mogen zich, aldus de eigen site, winnaar van de prijs voor ‘het meest twijfelachtige bedrijf van het jaar’ noemen. Langs deze route werden groepjes BC’ers losgelaten in de krochten van het Dark Web. Onderweg maakten ze zich schuldig aan allerhande codekrakerij, soesa met beursgrafieken, rekentrucs, valutahandel en andere malversaties.
Hier waren ze behoorlijk zoet mee. De bijeenkomst liep zelfs ruim een halfuur uit. Op één viertal na was iedereen ‘binnen’. De snelsten waren Arjan, Willy, Marjolein en Sarina (groep Follow The Money 1). Zij sleepten een ‘lunchbon voor als het weer kan’ in de wacht.

Compliment
Nabrandertje: een anonieme deelnemer wilde Wouter ten Kate van de Great Escape uit Zwolle complimenteren voor zijn relaxte, geduldige begeleiding. “Ik heb zijn naam opgeschreven voor wanneer wij met ons bedrijf weer een escaperoom-activiteit gaan houden.” Ook ontmoetingen op het scherm kunnen dus onverwacht leiden tot business-to-business.

Johan Debbenhof
donderdag 13 januari 2022