De BC was dinsdag 16 april te gast op Boerderij Morgenland bij Ruinen, de groepsaccommodatie van Jeroen en Anouk Dekker. Alles, inclusief de zon, was goed geregeld. De workshop werd voorbereid en geleid door ‘culinair beest’ Bart Gouma.

In zijn intropraatje vertelde hij over de Green Egg, geschikt voor ‘hogeschool-barbecueën’ omdat de temperatuur perfect is af te stellen (en inderdaad, alles lukte!). Ook prees hij de quick starter aan, ‘na het wiel het beste wat er is uitgevonden’.

Taken verdelen
Daarna worstelden de deelnemers zich in de dunne schortjes. Gert en Johan beleefden daarbij hun eigen Balotelli-momentje, maar uiteindelijk lukte het en kon iedereen aan de slag. Binnen de zeven groepjes van vijf werden de taken soepel verdeeld: schillen, hakken, roeren of bakken, trancheren enz. of anderen zeggen wat ze moeten doen. Zodra ze klaar waren en opgediend op de achterste tafel in de tent, werden de bbq-tapas verorberd.

Anders leren kennen
De BC Cooking-evenementen zijn bijzondere netwerkmomenten. Samenwerken en eten zorgt ervoor dat je elkaar nog beter en vooral ánders leert kennen. De recepturen zijn op de vragen bij Bart. Op de site Bart Gouma Cuilinair vind je meer smaakvolle info (ja, ook over dat lekkere gerechtje met die zoete aardappels).