Hooghoudt houdt hoog

Het bezoek aan Hooghoudt in Groningen was in meerdere opzichten een succes.

Het begon dinsdagmiddag 23 maart natuurlijk al met het prachtige lenteweer. Goed geluimd stapten halverwege de middag zo’n vijftig BC’ers in de bus die ons naar Groningen vervoerde. Onderweg werd druk als parende vogeltjes gekwetterd over allerlei zaken die ondernemers zoal bezig houden.Bij aankomst in Groningen moest er nog even gewacht worden voordat we ontvangen konden worden (bedrijfsgeheimen verbergen?). Dit dode moment werd dankbaar aangegrepen om nog eens extra te genieten van het mooie weer.

Eenmaal binnen wachtte het Meppeler gezelschap meteen al de eerste alcoholische versnapering in de vorm van een (mier)zoete cocktail waarvan we later die middag nog de ingrediënten moesten raden…
Na een verrassend hippe videopresentatie over de geschiedenis van Hooghoudt maakten we een interactieve tour door de bottelarijen destilleerderijen. Onderweg kreeg je bijvoorbeeld de gelegenheid om je neus flink diep in de verschillende kruiden en specerijen te steken die gebruikt worden voor het brouwen van allerhande dranken.

Bij terugkeer in het Hooghoudt café stonden tientallen borrelglazen al ongeduldig te wachten op de Meppeler lippen. De proeverij werd dan ook een groot succes. Nadat Erik Meijer (Univé) te horen had gekregen dat hij de ingrediënten van de welkomstcocktail bijna goed voorspeld had en daarom een flesje lekker spul mocht uitkiezen, gingen de BC’ers zich tegoed doen aan een uitgebreid warm/koud buffet.

Rond de klok van zeven uur werd tenslotte nog de Hooghoudt winkel ‘geplunderd’ met héél veel aankopen zodat bijna iedere BC’er bepakt en bezakt terug kon keren naar Meppel.

2010-03-25T00:00:00+00:00 naar het nieuwsoverzicht