Er blijkt ook een Rembrandtplein in Meppel te zijn (tegenover het winkelcentrum in de Koedijkslanden). Hieraan bevindt zich tot veler verrassing wijkcentrum KoeBerg. Present Meppel verzorgde hier donderdagavond 31 mei BC Learning.

Na de maaltijd, verzorgd door de medewerkers van het wijkcentrum, kreeg Stichting Present Meppel het podium. Thema was maatschappelijk betrokken ondernemerschap (mbo). Spreker/coach/inspirator Rob Zigter legde een verband tussen helden en maatschappelijk betrokken ondernemers. Daarbij stelde hij waaróm-vragen. Waarom zouden ondernemers hier voor hun bedrijf een rol zien? Gert Boerhof: ‘Je doet het omdat je het kúnt doen.’

Omzien
De stichting wil een beweging op gang brengen in Meppel waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Het goede nieuws: de ondernemers bleken nagenoeg allemaal al vrijwilligerswerk te doen.

Mede daardoor meldden de kleine twintig BC’ers die present waren, zich niet massaal aan als held. Adrianne Rook van Present Meppel wist er wel een paar te verleiden, plus een aantal vervolggesprekken. Pakweg drie bedrijven beschikken over voldoende medewerkers voor een groepsactiviteit.
 

Praktisch en kortdurend

Medewerkers van het Univé-kantoor spannen zich via Stichting Present belangeloos in voor mensen die deze hulp kunnen gebruiken. Die hulp kan heel divers zijn, maar is altijd praktisch en kortdurend. Oud-hoofdredacteur Ton Henzen interviewde Harry Helmich over de manier waarop Univé dit invult (als een actief personeelsuitje waarin je samen het verschil maakt in het leven van een ander).
‘Zoek een doel dat bij je bedrijf past’, was een van Harry’s adviezen. Hieraan meedoen stimuleert bij medewerkers het besef dat er méér in de samenleving speelt, meent hij.

Balans
Voor alle niet-aanwezige BC’ers: bezoek de site van Stichting Present Meppel en bekijk de mogelijkheden. ‘Mbo’ is goed voor je bedrijf: handelen vanuit je drijfveer draagt bij aan balans.