Kleurrijke middag met Donker

Ruim dertig BC’ers hebben donderdagmiddag 2 april de verffabriek van Wijzonol in Zwolle bezocht. Na afloop hiervan werd bij gastheer Schildersbedrijf Donker een workshop schilderen gevolgd.

De bijeenkomst startte bij Donker op bedrijventerrein Noord waar de bus gereed stond voor vertrek naar Zwolle. Daar aangekomen werd de BC hartelijk verwelkomt met een kop koffie en een zoete versnapering. Onder het genot van zoveel lekkers werd geluisterd naar een bedrijfspresentatie van het bijna honderdjarige Zwolse bedrijf. Daarbij werd onder andere duidelijk dat het verfmerk Wijzonol onder verschillende namen wereldwijd geëxporteerd wordt. Na de presentatie kregen de BC’ers, gesplitst in twee groepen, een rondleiding door de verschillende bedrijfslocaties.

Terug in Meppel werd, wellicht geïnspireerd door het zonnige lenteweer, in het bedrijf van Marc Drogt en Luuc Eggink de eerste borrel geserveerd. Marc daagde vervolgens zijn gasten uit om hun creativiteit te botvieren op de Crisisdeur. “Een deur waar je doorheen moet om de huidige crisis achter je te laten,” aldus Drogt. De BC’ers lieten zich hierop niet onbetuigd en vertaalden hun visie op de economische crisis in een visuele uiting op de Crisisdeur, die wellicht eens geveild gaat worden.
Na dit creatieve intermezzo volgde de workshop en konden de BC’ers, getooid met een groene schort, hun schilderkunsten tonen op een tiental houten deuren. Daarbij konden ze kiezen uit twee verfsoorten en zo zelf de verschillen ervaren. Marc Drogt examineerde en kwam tot de conclusie dat Lysanne Solkesz van DRM het best uit de verf kwam.

De foto’s van deze middag vind je in het fotoalbum op deze site.

2009-04-03T00:00:00+00:00 naar het nieuwsoverzicht