Bij Studio 2 aan de Steenwijkerstraatweg vond de eerste offline-bijeenkomst sinds eind oktober plaats. “Eindelijk weer live”, verzucht Peter Klerk (KDental). Met dertig bezoekers in de studio en een stuk of dertig online beleefde hij de primeur van de Meppeler Masked Singer.

De singers droegen geen masker, maar een compleet pak. Die gloedhete uitdossing alleen al maakte deelname bewonderenswaardig. Peter: “Het niveau was behoorlijk hoog, wat het raden van de zangers en zangeressen bemoeilijkte.”

Kim Buikema (Finta Bewind) noemt de ‘mooie Michael Bublé-performance’ door een onbekende vlinder. “Die vlinder schudde zelfs nog even met zijn billen. Wellicht om te helpen bij het herkennen van de stem, maar bij mij ging er geen lichtje branden.” Dat bleek bij niemand het geval. Hij werd pas op het laatst geraden. Wie had ook gedacht dat Arno Kortekaas vleugels had gekregen?

Inpakken
Werkelijk indrukwekkend werd het toen de papegaai aan haar act begon. Wie op de vogeltjesdans zat te wachten, kwam bedrogen uit. Hier klonk in de BC-buitencategorie het lied Sacrifice Me van Anouk. Dit bracht in de zaal iets teweeg wat Kim kernachtig verwoordt: wauw! Wie er ook in dit pak zat, Anouk kon wel inpakken. Stembuigingen tot in de finesses, excellente timing, spatzuiver en een helderder, minder nasaal timbre dan de ‘echte’.
“De topper van de avond,” aldus ook Paul de Rooij. “Ik begreep dat ze vaker te horen is bij Het Plein.” Inderdaad was de roem haar vooruitgesneld en werd ze vlot ‘ontmaskerd’ als Ashmini Mangroelal van Buro Vitaal.

Hilarisch
Met drie solo-optredens en twee duo’s was de tijd zo om. Hilarisch was nog de beurt van Paulus de Boskabouter en tekenfilmkat Tom (deze avond consequent ‘Jerry’ genoemd) die een poging deden tot vertolking van Frans Duijts. Kim: “In ons caféhé… Volgens mij kwamen ze daar rechtstreeks vandaan: de tekst hadden ze op de bar achtergelaten!”

Voor hypotheekadviseur Paul, niet voor het eerst de gast van Menno, was dit feest aanleiding om een knoop door te hakken: “Alleen al voor de onderlinge lol moet iedere ondernemer lid worden van BCM! Toch maar eens even regelen…”
Welkom Paul.

Menno wist trouwens evenals Annigje, Agnes, Janke, Debbie en Barbra als snelste de juiste namen te appen. Zij mogen samen uitgebreid gaan lunchen.

Bekijk hier de opname

Johan Debbenhof
3 februari 2022