In 2022 konden we elkaar weer volgens het ‘oude normaal’ ontmoeten, dus in levenden lijve en dichtbij. Het jaar liet een stevige toename zien van bedrijven die zijn aangesloten bij BC Meppel. Dit zijn er inmiddels 134. Familiebedrijf Toyota Van der Linde, met de derde generatie aan het stuur, bestond een halve eeuw. Dé locatie dus voor het eindejaarsfeest.  

Geen galakleding was het advies, want er stond een bewegingsactiviteit op het programma. Van der Linde… Nijeveen… beweging… inderdaad: in de werkplaats wachtten twee palen met op 3,5 meter boven de vloer een rond mandje, de korf. “Op zoek naar onbekend talent, zoals dat onlangs ook op de golfbaan was ontdekt”, verklaarde gangmaker-gastheer Marc-Jan van der Linde.

Weer die Kist
Dat talent droop er vanavond niet vanaf. Na een aantal korte basisinstructies van DOS’46-coach Henk Jan Mulder, slingerden twee rijen deelnemers de ene na de andere poging tegen, langs of over of de korf. Scoren bleek een pittige opgave met de doelen op zo’n hoogte. Vier van de zeventig korfwerpers wisten de bal toch door de mand te mikken: Arno (‘niet de eerste de beste’) Kortekaas, Gino Spijkerman, Janke Snijder en André Kist. André lukte dit ook een tweede keer. Hiermee won hij een weekendje Toyota Supra rijden.

Na deze warming-up waren geest en lichaam rijp voor het aangekondigde officiële moment: de overhandiging van de voorzittershamer van Stichting Businessclub Meppel door Bart Lever aan Wim de Pruis. Wim liet weten zich na twee jaar vicevoorzitterschap (“Veel gespard met Bart”) vereerd te voelen met zijn nieuwe functie. Als nieuwe vicevoorzitter werd Erwin Rollema naar voren geroepen.

Kennismakingen
Alle ingrediënten voor de perfecte BC-decembernamiddag en -vooravond waren aanwezig. Hernieuwde of nieuwe kennismakingen begonnen her en der al bij het buffet. De gasten zochten met gevulde borden onbekommerd een plekkie, of gingen eerst eens hier en dan eens daar zitten.

Het jarige autobedrijf is al bijna vijftig jaar hoofdsponsor van DOS’46. De drievoudig Europacupwinnaar uit Nijeveen komt uit de Korfbal League, de eredivisie van het korfbal. Marc-Jan nodigde BC Meppel uit om op zaterdagavond 7 januari in Nijeveen de thuismatch tegen LDODK uit Gorredijk en Terwispel mee te beleven (de oude club van coach Henk Jan Mulder!). Meld je hier aan om de wedstrijd bij te wonen. In de eerste week van het nieuwe jaar wordt er ook via Facebook een uitnodiging verstuurd. Opgeven voor BCM-nieuwjaarsborrel van maandag 16 januari bij De Wheem kan trouwens hier.

Lees de LINDE.
De familiebedrijfstrots is trouwens op fraaie wijze samengebald in de historische glossy LINDE. ter gelegenheid van het gouden jubileum. (Tip: wip nog even bij Blankenstein 290 aan, mocht je deze LINDE. gemist hebben.)

Johan Debbenhof
14 december 2022