Als de piste vanzelf onder je ski’s doorglijdt, heb je minder ruimte nodig dan in Kitzbühel of Lech. Dan kun je dit zelfs doen in een voormalige autogarage aan de Ceintuurbaan in Zwolle. Hier startte Alexander de Boer begin 2020 Snow Sports. Het moest er ‘gezellig, professioneel en strak’ uitzien. Met die opdracht ging (BCM-lid) Kortekaas Interieurs aan de slag. Alexander kon het niet laten om deze naam bij zijn welkomstwoordje even te noemen.
Er zijn hobbels die je als ondernemer onmogelijk kunt zien aankomen. Bijvoorbeeld dat twee maanden na de opening het hele land op slot gaat… Snow Sports wist de tijden van lockdowns echter goed te doorstaan en floreert nu.

Vanzelf achteruit
Een kleine veertig nieuwsgierigen hadden zich opgegeven voor dit actieve evenement. Een ieder was vrij om de ski’s al dan niet onder te binden. Sommigen hielden het op een partijtje betoncurlen of wisselden dit af met skiën. Anderen gebruikten de tijd voor een goed gesprek en/of een glaasje. De skiërs oefenden in drietallen een aantal basisvaardigheden. Dit was voor ervaren skiërs omdenken geblazen: wie een pizzapuntje op de mat legde, stond niet stil in de sneeuw maar ging vanzelf achteruit. Heen en weer gaan, balans zoeken en tot slot in evenwicht blijven met stok. Er waren erbij die als balletdansers leken te zweven.

Zintuigen aan het werk
Een foodtruck – een model dat geen laadpaal nodig heeft – zette vanaf het binnenrijden de zintuigen aan het werk, te beginnen met de oren en de neus. Ook de smaakpapillen kwamen aan bod: zolang de voorraad strekte konden de eetlustige sportievelingen er voor spijzen terecht.

De après-ski was ronduit voorzichtig te noemen. Haarnetjes en helmen bleven tijdens het eten op, ondoordringbare schoenen bleven aan en drankmisbruik bleef achterwege. Alles voor de veiligheid.

Het skiën viel zonder meer in de smaak: verschillende BC’ers opperden onafhankelijk van elkaar het idee om in Businessclubverband met de lange latten de sneeuw op te zoeken…

Johan Debbenhof
woensdag 8 maart 2023