Ontbijtbijeenkomst voor herhaling vatbaar

Iedere rijke traditie beleefde ooit zijn vuurdoop. Vandaag beleefde het Meppeler Ontbijt haar eerste editie en volgens MKB Nederland voorzitter Loek Hermans was het een geslaagd initiatief.

Ruim 120 ondernemers en managers uit het mkb hadden woensdagochtend 16 september op uitnodiging van de BC, Rabobank en Tamek, in alle vroegte de weg naar Schouwburg Ogterop gevonden. Tijdens het goed verzorgde ontbijt werd er opmerkelijk monter genetwerkt en alvast vooruit gekeken naar het betoog van Loek Hermans.
Voordat de MKB voorman zijn licht kon laten schijnen op de Miljoenennota van Wouter Bos was het de beurt aan de hoogstgeplaatste inwoner van Nederland: Koningin Beatrix….althans haar stand-in zullen we maar zeggen. Op majestueze en vooral humorvolle wijze las deze ‘koningin’ haar troonrede voor aan het aangenaam verraste publiek.

Hermans
Loek Hermans gaf na de ‘troonrede’ zijn visie op de plannen van het kabinet. En hoewel hij hier en daar een paar kritische noten kraakte, was de voorzitter van MKB Nederland redelijk positief over de maatregelen van het kabinet voor ondernemers. Zo komt er een vermindering van de WW-premie voor werkgevers, een soepeler btw-aangiftebeleid en lagere zorgkostenpremies. Hermans lardeerde zijn onderhoudende betoog met anecdotes uit de praktijk. Daarnaast betrok hij de ondernemers in de vernieuwde foyer van Ogterop door hen een aantal vragen te stellen.(Zie verder bij Lees meer)

Banken
Deze interactieve insteek keerde tijdens het forum dat volgde op de presentatie van Loek Hermans terug. Het forum, dat gevormd werd door Jaap Smit, Eric Grotens en Ton Dohle, werd door discussieleider Hans van Velzen stevig aan de tand gevoeld. Met name de rol van de banken in de huidige crisis leverde stevige discussie op waarbij de ondernemers in de zaal zich niet onbetuigd lieten. Maar ook de politiek liet van zich spreken. Zo namen wethouder financiën Ko Scheele en fractieleider van de ChristenUnie Roel Veerman ook actief deel aan de gesprekken.

Om kwart voor tien eindigde het formele deel van de bijeenkomst en keek de organisatie samen met de deelnemers terug op een geslaagd eerste Meppeler Ontbijt.

2009-09-16T00:00:00+00:00 naar het nieuwsoverzicht