Het seizoen is geopend. Het begin van wederom een verscheidenheid aan bijeenkomsten in de BCM-traditie, van gouwe ouwen en sprankelnieuwe. Netwerk-uitjes op allerlei plekken met van allerlei thema’s. Het thema van vandaag was: seizoensopening. Want meer is er voor een seizoensopening niet nodig.

In zijn seizoensopeningswoord verwelkomde Bart speciaal de kersverse leden Sonja Akse van Modeteam uit De Wijk en Edwin Rietberg van Sketz. Het team van Villa Kalkoven zorgde dat het niemand aan iets ontbrak. Voor gespreksstof hoefden ze niet te zorgen, wel voor spraakwater. In de hoek van het vlonder speelde het duo “Boris van der Lek en de Mensheid” met Boris op sax en Simone Mens op bas.

Al nodigde de tuin nog zo uit, op het vlonder groeide spontaan een samenklontering, die pas later iets uitwaaierde over het grastapijt, waar onder de bomen meer schaduw was. De nazomerzon heeft niet meer die brandende werking, dus kon je daarvan tijdens allerlei wisselende en vastere contacten zittend of staand prima genieten. En dat was precies wat er gebeurde. Toen het hoofdgerecht geserveerd werd settelde iedereen zich en tijdens de gesprekken met tafelgenoten vergleed de tijd als vanzelf. Toen de schemer aangaf dat die tijd op was, gingen de gasten zonder protesteren huiswaarts.

Johan Debbenhof
woensdag 7 september 2022

De volgende bijeenkomst is een vroege: het Prinsjesdagontbijt bij Schouwburg Ogterop op vrijdag 23 september. Voor meer info + aanmelden klik hier.