MEPPEL – De vrijdagmiddag bij aanvang van het Grachtenfestival is voor de Businessclub traditiegetrouw een motief om zich feestelijk te verzamelen. Het ‘zijterras’ van Sukade was hiervoor opnieuw de ideale plek.

De bijeenkomst stond puur in het teken van infomeel samenzijn. Geen bedrijfsbezoek, lezing, puzzeltocht, quiz of lichamelijke activiteit dit keer, maar gewoon ongedwongen bij elkaar zitten – of staan – en verwend worden met drinken en luxe hapjes.

Contrast
Langs het water wandelden stoere roeiers, blije boomers, bakvissen, huppelende kinderen met hun ouders en een enkele verdwaalde. Vanaf het terras had het gezelschap er goed zicht op. Inspanning nul, ontspanning tien. Het contrast met het zweet dat even verderop over de ruggen droop kon trouwens niet groter zijn. Aan de voorzij van het restaurant aan de Stoombootkade spanden zes roeiteams namelijk de strijd aan met een aan de kade verbonden elastiek. Hiervan drong niet veel meer door dan wolken geluid, want het restaurant stond ‘in de weg’.

Blij
Sloeproeivereniging De Reest, de ‘Bohemian Rhapsody van het evenement’, peddelde evenals voorgaande jaren de snelste tijd bij mekaar. Bakker Technisch Installatiebureau werd zowel vierde als vijfde, omdat het bedrijf met twee teams deelnam. “Blij dat wij als Businessclub niet hoeven te roeien”, aldus Gert. “Want toen wij in 2016 meededen werden we laatste. En ik heb een bloedhekel aan verliezen!”

Voor de ruim zestig BC’ers was de relaxte middag in de milde zon pure winst. Maarten Klerk en Thomas Eenschoten van Ricoh Zwolle beleefden de eerste bijeenkomst als BC-lid. Het bleek uitstekend te bevallen, want aan het eind hadden ze niet door dat ze tot het eind waren gebleven.

Op donderdag 27 juni sluit BC Meppel het seizoen af bij Ludiek in Havelte. Mocht je je nog niet hebben aangemeld, doe dat dan hier.

Johan Debbenhof
7 juni 2024