MEPPEL – Blijmoedig en gemotiveerd pakte Wim de Pruis de rol van pubquizmaster op, zoals de BC-traditie dit voorschrijft. In de bovenzaal van ’t Plein streden vijf teams met fantasievolle namen om de prijzen. Er waren vier rondes met telkens tien vragen en hier tussendoor drankjes en lekkernijen.

De quiz toetste kennis over onder meer sport, film, muziek, drank, Meppel en de Businessclub. De meesten vonden het pittig. Acht vragen had zelfs niemand goed. Zo was er niet één die zich actief kon herinneren dat een groep uilen een ‘parlement’ heet. Creatieve benamingen als ‘klas’, ‘flok’ of ‘kolonie’ rekende de jury niet goed. Ook ‘sekte’ (zoals team Boney M dacht) niet.
Het vogeltje van Twitter heet geen Twitty of Tweety. Of Bluebird. Leuk bedacht, maar evenmin juist. Het moest Larry zijn… Of neem de vraag ‘Welke vermogens kunnen autolaadstations leveren?’ Niet te doen natuurlijk, behalve als je Gerwin van Bennekom in je team hebt…

Minste punten
Na het nakijken en het tellen van de punten kwam Wim met een onvoorziene wending. “Wij hadden gedacht dat de lunchbon deze keer naar het team met de mínste punten gaat…” Een prachtige poedelprijs: team Simply the Best (Julie, Ilse, Rachel en Paula) was er maar wat verguld mee.
Luid applaus, ook aan de tafel met de hoogste score van maar liefst dertig punten. Voor dit team De Meppeler praam (Bart, Eric, Gerwin en Patty) had de voorzitter een verrassingsprijs in petto: “Jullie doen mee met roeien!”

Mouwen opstropen
En zo was de eerste BC-deelname aan de bungee-roeiwedstrijd op het Grachtenfestival bijna gefikst. “We zullen niet vervelend doen”, vervolgde de voorzitter, “ook jullie gaan samen lunchen… alleen moet je daarvóór wel de boot in stappen.” De mouwen opstropen en de schouders eronder dus! Eric wist het zeker: “De Businessclub is nog niet uitgeroeid.”

Johan Debbenhof
donderdag 25 mei 2023

Op vrijdagmiddag 9 juni gaan we op het Grachtenfestival dus een primeur beleven: de eerste BCM-teamdeelname bungee-roeien. Komt dat zien! Opgeven kan hier.