De BC pubquiz is heerlijk ontspannend en heerlijk spannend tegelijk. Sowieso weer een kans om elkaar op een andere manier te leren kennen. De voorjaarseditie 2024 vond plaats op 21 maart in de bovenzaal van Herberg ’t Plein.

De levenslustige deelnemers vormden zeven teams, mooi verdeeld over de ruimte. Een ervan, Jos Veldwijk van GMU, kreeg als gloednieuwe BC’er een speciaal welkom van vicevoorzitter en quizmaster Erwin.
Daarna vuurde Erwin een batterij onbarmhartige vragen af over pizza’s, koffie, Zuid-Europa en veel meer, tot Meppeler ondernemersactualiteiten aan toe.

Geschrokken
De eerste ronde hakte er direct in. “Ik heb wel eens een pubquiz gedaan, maar dit is echt next level…” kreunde een geschrokken Christian (K.). En gelijk had-ie. Soms wisten zelfs de makers van de quiz het antwoord op een vraag niet. En dit was gezien de moeilijkheidsgraad helemaal geen schande. Zo bleken er wereldwijd in plaats van 24 maar liefst 37 tijdzones te bestaan! Dankzij een correctie van Paul is dit nu Businessclub-breed bekend.
Er viel deze donderdagnamiddag nog veel meer te leren, zoals het feit dat de pizza calzone naar een broekspijp is genoemd en niet naar een lekke voetbal.
Pas tegen het eind werden de teugels wat gevierd. De afsluiter was een vragenserie met een paar inkoppertjes (een schilder die zijn oor afsnijdt, een schrijver met een boek getiteld 1984), maar daarnaast een paar gemene instinkers.

Positie vasthouden
“Zelden zo moeilijk geweest,” constateerde Erwin, “en zelden zo spannend….” Want de verschillen tussen de teams bleken miniem. In de tussenstanden was het stuivertje-wisselen geblazen. Alleen bij de ‘Vier Musketiers’ wisten ze hun positie de hele tijd vast te houden. Zij eindigden als laatste.
Team ‘Ja Goh wat is het lastig’ – Eva, Ricardo, Wim (M.) en Kim (de J.) – ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor: op 13 april met z’n viertjes lunchen bij ’t Plein.
Tips om de volgende keer te winnen wilde het gulle gezelschap best delen: “Nuchter nadenken, goed gokken en op het juiste moment je antwoord wijzigen. Met als basis: dat we allemaal wát wisten en elkaar mooi aanvulden.”

Johan Debbenhof
donderdag 21 maart 2024

 

Op donderdagochtend 4 april gaan we dauwtrappen (en ontbijten) in Havelte. Aanmelden kan hier.