Vochtig weer, prima sfeer. De laatste jaren lijkt dat een traditie geworden bij de seizoensopening van BC Meppel. Vandaar dat de verrassingspuzzeltoertocht die op het programma stond niet op de fiets, maar in de auto moest worden afgelegd. Zestig gasten, dertig wagens, en inderdaad: vochtig weer, prima sfeer.

Wat deden Liesbeth K. en Wim de P. in Kolderveense Bovenboer bij Club de Boerderij (geen agrarisch bedrijf) – met een foto op Facebook? Zich voorbereiden op de puzzeltoertocht … Een van de vragen was namelijk: welke BC-leden zijn laatst gesignaleerd bij Club de Boerderij?

De middag begon bij JB Car Systems. Jan Buitenhuis, mastermind auto-audio en andere -elektronica, en zijn partner Yvette begonnen het bedrijf in 2018. Soms gebeuren hier onwaarschijnlijke dingen. De Volvo Amazon 122S (1970) die anderhalf jaar terug nog in een ravijn was gestort, staat hier nu rood blinkend te pronken. “Een body-off-restauration”,  vertelt Jan. Het is een Meppeler project. “Samen met Van Dijk Autoschade en Jurjens Design zit er wel duizend uur werk in.”

Verrassing bewaard
Het was allesbehalve cabrioweer – het dak ging er dus niet af. Voor de rest klopte alles tot in de puntjes. Geheimen waren geheim gebleven, verrassingen bewaard. Het driegangendiner was verspreid over drie locaties: Cantina El Barco (Wanneperveen), Hotel Zwartewater (Zwartsluis) en Inreda, waar Bart Gouma na de finish met de desserts stond. Onderweg waren er 27 vragen te beantwoorden. Wie iets zelf niet wist, kon ongestraft de hogere machten van het worldwide web raadplegen.

Drie teams eindigden ex aequo op de eerste plaats: Interstage, XL Lease/Pouw Meppel en MEProductions/Toyota van der Linde. Hun scheurijzer stond op een zeker moment wel mooi naast een politiewagen … (zie foto). Marc Jan deed bij Inrede een bizar verhaal over de toedracht uit de doeken. (Wie raadt wat er gebeurd kan zijn, mag het posten …)

Aparte vermelding
Een aparte vermelding verdienen Chantal en Marjan (Randstad Uitzendbureau). Zij reorganiseerden de route grondig en zagen daardoor nóg meer van de fraaie omgeving. Deze prestatie leverde het duo de poedelprijs op: aanschuiven bij Herwin en Marc Jan voor de winnaarslunch bij Villa Kalkoven.

De tijd vloog voorbij. Conclusie: er zit weer een seizoen vol verrassingen aan te komen.

Johan Debbenhof
3 september 2020