Roeien op een sloep aan een elastiek. Leuk om te doen en misschien zelfs nog leuker om te kijken. BC Meppel was vrijdagmiddag 14 juni aan de Stoombootkade samen met ICC Parkmanagement en havenondernemers van Port of Zwolle te gast bij het bungee-roeien. ‘Business langs de kade’ was een ideaal moment om bekenden en onbekenden te ontmoeten.

De drie organiserende zakelijke netwerken grepen het evenement aan om kennis te maken of de banden aan te halen. Aan een grote ‘Business langs de kade’-sticker op de borst kon je elkaar herkennen. Ook handig voor de medewerkers van Sukade, die zo van een afstand zagen waar ze met de hapjes moesten zijn. Het weer had zich van de verwachtingen gelukkig niets aangetrokken. In een mooie lentezon volgden de ondernemers de verrichtingen van de noeste bungee-roeiers.

Acht teams streden mee voor de eer en de wisselbokaal, per team acht roeiers met wijselijk telkens één kapitein. De boot zit met een elastiek vast aan de kade. Daardoor komen ze niet ver. Terwijl het juist de bedoeling is om zo ver mogelijk te komen.

Kielhalen
Live-commentator Bertus Roodhof spaarde de deelnemers niet. “Ze doen maar wat!” schalde het door de luidsprekers. Wie onder dan 25 meter bleef, werd ‘kielhalen’ in het vooruitzicht gesteld, later afgezwakt tot ‘onder de boot door zwemmen’. Zo ver kwam het niet; de amusementswaarde was al groot genoeg.

Team Gemeente Meppel 2 ging als de brandweer. Sterker nog, ze overtroffen het gevreesde Brandweer-team. De winnaars van 2018 moesten met 29 meter zelfs genoegen nemen met brons. Bakker Technisch Installatie Buro perste er in de finale nog vijf centimeter meer uit: 29,05 meter!

Overmoed
Het gemeentelijk team tikte als enige de dertig meter aan en sleepte zo de eerste prijs in de wacht. De euforie was groot. De winnaars-overmoed ging zelfs met teamcaptain Angel Meijnen aan de haal. “Volgend jaar stootbinders binden aan de Bleekerskade, want daar gaan we tegenaan!” Misschien kan Angel alvast een vergunning regelen om het elastiek aan die andere kade te bevestigen …

Stoere praat
Het schouwspel werkte inspirerend. Op verschillende plekken werden al plannen gesmeed voor een bungee-roeiteam van BC Meppel voor 2020. Martijn Kist ontvouwde zelfs al een tactiek: ‘Klaar af, gáán en daarna afgaan’. In een ander groepje met onder meer Annigje Udinga en Jan-Peter van Leeuwen ontstond spontaan het idee om zich volgend jaar ook met een boot in te schrijven. “Wij zouden toch een grotere afstand moeten kunnen overbruggen dan we hier nu vanaf de kant met een biertje hebben gezien?” “Inderdaad. We werken soms al met elkaar samen, dan gaat dat met een boot toch ook lukken?” T-shirts en overige uitrusting, boot-inrichting en de drilkalender werden gelijk besproken, inclusief trainingskamp aan de Middellandse Zee. Als het zover is, horen we het vast en zeker.
Volgend jaar maar kijken of het bij stoere praat blijft.