Het BC-seizoen ’18-’19 begon donderdag 6 september op de hei bij Havelte.

Bij de schaapskooi werden vijftig BC’ers verwelkomd door Duco Heun. De voorzitter van Stichting Holtinger Schaapskudde praatte de bezoekers bij over het Drentse Heideschaap, de gefragmenteerde graasgebieden, de organisatie, de plannen en de cashflow. Na pompoensoep en een heiborrel trok een stoet paraplu’s over het pad naar de bomkrater even voor het hunebed op de plek waar voor de oorlog Darp lag. Daar haalden ze vijfhonderd viervoeters en één tweevoeter Jelle Kootstra op, sedert dertig jaar herder in Havelte. Hij leidde beide kuddes veilig kooiwaarts.

Aangename verrassing
Daarna bewoog een kudde blik zich naar het dorp. Het nieuwe restaurant Ludiek bleek een aangename verrassing. De locatie en het team van ondernemerspaar Abe Brouwer en Petra Schrijer maakten indruk met de gerechten en de gastvrijheid.

Alles goed
Tijdens een pittig quizje kregen de gasten de kans om te demonstreren hoeveel ze hadden opgestoken. Antwoorden werden ruimhartig gedeeld, wat het resultaat ten goede kwam: een royaal aantal 100%-scores. Het lot bepaalde de winnaars. Martijn Kist, Hilda Gelling, Janke Snijder en Janny Westenbrink. Geen Gert Boerhof deze keer, die naar eigen zeggen ‘alles goed, maar toch drie fout’ had, “maar ik kan wel vertellen aan wie het lag.” Hoe dan ook liep hij de loting mis. De quizkampioenen gaan binnenkort met z’n vieren dineren bij Ludiek.