MEPPEL – Binnen en vooral buiten restaurant Villa Kalkoven beleefde BC Meppel de afsluiting van een ‘seizoen anders dan anders’. Meer dan vijftig deelnemers waren erop afgekomen. Iets wat lang niet mogelijk was geweest. Na drie maanden trof men elkaar weer in levenden lijve.

Voorzitter Bart Lever zei verheugd te zijn dat het weer kon, weliswaar op anderhalve meter maar toch dichtbij. Dit laatste kenmerkte inderdaad de sfeer. Die werd verder bevorderd door livemuziek, eten, drinken en perfect zomerweer. Zowel in de zon als onder de bomen was het goed toeven. Bart verwelkomde Nieck van Dam (Van Silfhout BV, Meppel) en Willy Nijboer (Unity-X, Wanneperveen) als nieuwe leden.
Aan het najaarsprogramma wordt gewerkt, vertelde hij. In verband met onzekerheid over hoe de zaken zich ontwikkelen, was hier nog niets definitiefs over te zeggen. Info volgt t.z.t. De voorzitter verstaat de kunst om tegelijk vriendelijk en streng te zijn. “Het is echt om zeven uur voorbij”, benadrukte hij bij aanvang.

Alle aanwezigen bleven uit praktische overweging op dezelfde plek zitten. Het aantal ontmoetingen was daardoor minder dan normaal, maar de intensiteit lag hoger. In de woorden van Rinus Bentum: “Dit heeft ook een voordeel. Het biedt de kans om wat dieper in gesprek te gaan en elkaar nog beter te leren kennen.”
Dat lukte goed en er werden ook nog zakelijke afspraken gemaakt. Bart kondigde tegen het einde aan dat er toch nog een verlenging van een halfuur inzat. Ook dat halfuur, inclusief dessert, was zo voorbij.

Voor vertrek kreeg iedereen een pakketje mee. ‘Let op! Waardevolle inhoud voor een fijne zomer. Groetjes, BC Meppel’ stond erop. “Je krijgt iets waar andere ondernemers eveneens wat aan hebben”, had de voorzitter in zijn openingswoord vermeld. Het langwerpige voorwerp in zwart karton werd thuis direct uitgepakt; sommigen konden daar niet op wachten en peuterden het onderweg al open. Er kwamen een BC-Summerborrelplank en een vrolijke kaart uit te voorschijn. De helft van de kaart bleek een BC-Summerborrelbon te zijn, te besteden bij een BC-horecagelegenheid naar keuze.

Op deze BC-site kun je zien waar je er in juli en augustus allemaal mee terechtkunt – heb je de Summerborrelbon in bezit, dan heb je waarschijnlijk al wel gekeken. Het wordt gewaardeerd als je vertelt wat je ermee hebt gedaan. Net als de kaart besluit dit artikel met de wens: een prachtige zomer en tot het nieuwe seizoen!

Johan Debbenhof
2 juli 2020