Te midden van de boten aan het water hield BC Meppel de slotbijeenkomst van seizoen ’20-’21. De zon scheen vriendelijk en bij Cantina El Barco aan de Blauwe Hand was ‘goed verzorgd’ een understatement. Over tekorten klaagde dan ook niemand. Ongemakken waren er nagenoeg niet. Hoogstens dat de houten tafel in de hoek gevaarlijk wiebelde, maar de bedrijfsleiding liet weten dat een zekere Werner Hogenkamp hier met zijn gereedschapskist beslist iets aan zal doen.

Bij aankomst kreeg iedereen – lekker actueel – een regenboogkleurenkrans aangereikt. Die ging meteen om de nek. Het werd een vrolijk gezicht zo met z’n allen. Wel raakten de versierselen in de loop van de avond wat in de rui. Bart verwelkomde in zijn welkomstwoordje speciaal de twee nieuwe BC-leden Berjon en Caroline Mussche van Twins Watersport uit Ruinerwold. “Ik voelde me hier meteen welkom”, aldus Caroline, die al eens introducé van Annigje was geweest. “Ik merk dat iedereen echt geïnteresseerd is in wie je bent en wat je doet, en dat je direct als volwaardig lid wordt opgenomen in plaats van als nieuweling die net komt kijken.”

Geen stoelendans
De drie pijlers van BC Meppel zijn ontmoeten, ontwikkelen en ondernemen. Deze bijeenkomst leunde sterk op de eerste pijler. Het programma was eenvoudig: elkaar live ontmoeten en de tijd vergeten. De ontmoeting ging gepaard met iets anders wat we lange tijd hebben moeten missen: livemuziek, gespeeld door Duo Latino: Marco (percussie) en Marcos (toetsen en leadzang). Het is dat losbandig dansen tot nader orde nog illegaal was, anders was het vast en zeker een nog dollere boel geworden. Zelfs een stoelendans zat er niet in, ondanks aansporingen van de voorzitter. Samen in honkvaste viertallen aan tafel zitten was op een dag als deze al opwindend genoeg.

Alle gasten kregen een envelop mee naar huis met twee BC-bioscoopbonnen plus een kaartje met de woorden:
‘Bedankt. Fijne zomer.’

Johan Debbenhof
donderdag 24 juni 2021