De bovenzaal van Het Plein was deze namiddag helemaal vol. Twee uur lang wisten Gilijan en zijn crew zich met volle en lege glazen zo soepel tussen het turbulente gezelschap te bewegen dat het vanzelfsprekend leek. Onder de BC’ers en gasten bevonden zich brave, minder brave en zelfs stoute exemplaren, verklapte Sinterklaas (“Nee, ik noem geen namen”). Hij paste er met Piet en het Grote Boek nog net bij. De twee Spanjaarden waren verwelkomd met gezang.

In deze heksenketel speelde de goedheiligman voor quizmaster alsof het Bart zelf was. De deelnemers zaten ditmaal niet in groepjes, maar stonden aan beide zijden van de ruimte met z’n allen achter de streep. Wie als eerste zijn/haar schoeisel over de streep zette (schoenen hoefden niet uit!), mocht de vraag beantwoorden. Dit ging zo door totdat iedereen wat had gekregen. Echt iedereen, want de Sint had beloofd dat hij tussen braaf en stout geen verschil zou maken.

Zo werden er bij elkaar toch even meer dan veertig BCM-cadeaus weggegeven. En daar zat werkelijk van allerlei lekkers, leuks, moois, geinigs, gezelligs en verrassends tussen. Wat te denken van een teamuitje met buitenactiviteiten voor twaalf personen bij Bad Hesselingen (gewonnen door Martijn Kist) en…  ach zo veel, vraag onderling nog maar eens na.

De Sint kondigde in hoogsteigen persoon aan dat Bart Lever op de kerstborrel over twee weken de voorzittershamer van stichting BCM na vier jaar zal overdragen aan Wim de Pruis. “Er staat dan ook wat sportiefs te gebeuren, dus laat de chique outfit maar in de kast”, waarschuwde de oude Spanjaard alvast. De laatste bijeenkomst van 2022 vindt woensdag 14 december plaats bij Toyota van der Linde. (Geef je hier op).

woensdag 30 november 2022