Nog nooit verliepen achttien kilometer op de pedalen zo ongemerkt als in de namiddag en vooravond van 10 juni bij BC Meppel Fiets en Connect. Op vier locaties vertrok om het kwartier een groepje van vier. Waar wat geïmproviseerd moest worden werd wat geïmproviseerd. Niet moeilijk doen, easy-going, tijdens de eerste live-bijeenkomst sinds september gingen plagen en stimuleren weer hand in hand. De begroeting was nog altijd boks-to-boks.

Mooie mix
Op de stopplaatsen onderweg mochten de teams tonen wat ze konden. Er was gezorgd voor een mooie mix van fysieke sport en denksport. Een potje kabeltrekken en spoel-sjorren in de felle zon bij ZiZo. Bij Sukade een hockeybal hoog houden en tegelijk passerende fietsers op de hoek Stoombootkade-Zuideindigerpad ontwijken. De rekenraadsels voor de foodtruck van De Beren in de wei naast het fietspad naar Haakswold, die pittiger bleken dan gedacht: slechts één team had ze allemaal goed. Aan het eind van de rit voor Villa Kalkoven in de schaduw sjoelen met een speciale vereenvoudigde BC Meppel-puntentelling. En op al deze locaties ook nog eens het nodige smakelijks te eten en te drinken.

Ontspanning
Tussen dergelijke veeleisende activiteiten door zorgde het fietsen voor momentjes van gezamenlijke ontspanning. Even ontspannen ging het eraan toe in de tuin van Villa Kalkoven. De enige die hier roet in het eten kwam gooien was de klok.
“Hè? Zo laat al?”
Toen de voorzitter tegen het einde de uitslag bekendmaakte, bleken de eersteprijswinnaars ook als eersten weg (netjes gemeld). Daardoor hoorden ze het applaus dat hun ten deel viel niet. Het gaat hier om Erwin Rollema, Marjanne Algera en Wim Reinders. Zij wonnen een lunch. Een bekende winkelier uit Meppel met een grijzend baardje verkondigde dat hij de juistheid van de uitslag betwijfelde, maar trok er een gezicht bij alsof hij zichzelf niet al te serieus nam. Het was voor alle deelnemers wel duidelijk: live-ontmoeten smaakt naar meer.

O ja. Voor iedereen die de foodtruckmedewerker van De Beren dacht te herkennen (“Hé, die man lijkt wel heel erg op… Hoe heet-ie ook alweer? O ja!”): hij was het echt.

Het bewogen seizoen 2020-2021 wordt op donderdag 24 juni afgesloten, live en wel bij Cantina El Barco te Wanneperveen. Aanmelden kan op https://is.gd/FCNsV0.

Johan Debbenhof
10 juni 2021