We werden gastvrij ontvangen in de gezellige Ontmoetingsruimte bij Wassink uitvaartzorg. Bij binnenkomst was iedereen wat onder de indruk door de gezellige omgeving.

Bedrijfsleider Linda Bult vertelde over de geschiedenis en gaf een rondleiding. Linda liet ons de nieuwe kist zien die gemaakt wordt van Vlas (van Hollandse bodem) en hoe een kist gekoeld wordt. En leidde ons rond langs de Aula en de familieruimtes.

Na de presentatie en rondleiding van Linda was iedereen enthousiast over de mooie, warme sfeer in het uitvaartcentrum.

Tussendoor genoten we van een heerlijk Oosters buffet. Aan tafel waren uitvaarten het gespreksonderwerp.

Na het buffet was het tijd voor de spreker van de avond Edwin Spieard. Edwin is specialist postmortale zorg. Hij doet reconstructie en balseming van overleden mensen. Hij begon zijn verhaal met een video over de aardbeving in Turkije waar hij 1000 slachtoffers moest bergen. Normaal werkt hij met 700 overledenen per jaar.  De leden luisterden 1,5 uur ademloos naar zijn verhaal.

Het ene moment zat iedereen met open mond en grote ogen, het andere moment met een wat meer van afschuw vertrokken blik. Iedereen was nieuwsgierig. Er was veel interactie tussen de leden en de spreker en er werd met regelmaat hard gelachen. Edwin nam ons mee in de feitjes en fabeltjes. B.v. Groeien nagels en haar door na overlijden?  Nee, dat lijkt zo omdat de huid krimpt.

Het geplande uur werd onopgemerkt anderhalf uur en hij had met gemak nog een uur door kunnen praten. Na de presentatie was er nog even tijd om na te zitten.