Het afscheid van 2018 was voor BC Meppel ook het afscheid van Harry Helmich als voorzitter. Hij bekleedde die functie elf jaar. Tijdens de kerstborrel op 20 december werd hij in het zonnetje gezet en overhandigde hij de voorzittershamer aan zijn opvolger Bart Lever.

Een kleine tachtig mensen waren afgekomen op de speciale kerstborrel in de foyer van schouwburg Ogterop. Hier genoten ze van een voortreffelijk walking diner, verzorgd door Restaurant Lammigje. Vijftig BC’ers deden via de Kahoot!-app mee aan de ‘Grote Harry Helmich-kerstquiz’ vol wetenswaardigheden over de scheidend voorzitter. Winnaar was Jack Mulder van NDC Mediagroep, die alle doorgewinterde Harry-watchers foutloos en snel de loef afstak. “Ik kende Harry voor vandaag niet. Ik heb hem vanavond voor het eerst een hand gegeven”, aldus Jack. De prijs was de moeite van het meedoen waard: nummers één, twee (Hans Snijder van Artisan Home) en drie (wie denk je?) mogen samen gaan eten bij restaurant Sukade.

VerHarryhaspelingen
Presentator Danny Pol haalde bestuurslid Rob Reinink en oud-bestuurslid Roel Nekeman op het podium voor wat anekdotes. Na de hamer-overdracht nam Bart Lever als nieuwe voorzitter kort het woord. Uit hun bijdragen borrelden een aantal karakteristieken van voorzitter Helmich naar boven: ruimte geven, openstaan voor andermans ideeën, veel humor, recht door zee, democratisch. “Hij stond altijd honderd procent voor een bestuursbesluit, of hij het er nu zelf mee eens was of niet.”
Eveneens karakteristiek waren de vele beroemde verHarryhaspelingen, waarvan er een paar de revue passeerden. De laatste (als voorzitter) werd er live aan toegevoegd: “Op 4 december genoten we van het buffet in restaurant Ziggo.”

Cheque
Als afscheidscadeau kreeg hij een cheque van 500 euro voor een goed doel naar keuze. Zijn keuze viel op werkgroep Arme Kant van Meppel. Namens de werkgroep waren Betsie van Dam en Klaas Stoer aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen.

Tijdens zijn afscheidsinterview liet Harry desgevraagd weten tot juni 2020 aan te blijven als directeur/bestuurder van Univé Noord-Nederland. Én dat hij na volgend jaar stopt met Sinterklaas spelen. (Voor de zekerheid: deze twee zaken houden geen verband met elkaar.) Een van de mooie dingen aan de BC? “Bedrijven bezoeken die je van de buitenkant denkt te kennen. Tót je de binnenkant hebt gezien.”