De inloop bij het Drents Camperhuis en ’t Swarte Schaep was precies goed getimed. Zonneschijn had de stevige regens juist op tijd verdrongen. Alle spullen konden weer uit ‘de schuur’.

In de boerderijtuin genoten Alexander, Nadine en Melissa, Erwin, Mariska, Wimmen, Jannen en zo een stuk of vijfenzeventig mensen met volle teugen. Ook Lucy liep er tevreden tussendoor.
Ondernemerspaar Stephan en Ingrid vertelde dat ze in 2013 waren begonnen met camperverhuur voor mensen met een hond. Een ongedacht succes, dat door de volumegroei steeds arbeidsintensiever werd (nog los van onderhoud, reparaties en schadeverzekeringen). Vanaf 2017 leggen zij zich toe op in- en verkoop van inmiddels 130 campers per jaar. Waar anderen op de Duitse markt begeven, richt het Drents Camperhuis zijn blik op het zuiden. Het netwerk van Ingrids broer Wander uit Frankrijk opent deuren die voor anderen gesloten blijven. (Meer over de werkwijze lees je op de over-ons-pagina van de site.

Nieuwe impuls
In 2020 verruilden zij een Ruinerwolds industrieterrein voor de monumentale boerderij in Broekhuizen. “Dit gaat ’m worden!” hadden ze uitgeroepen. En het kon. Hier besloten ze ’t Swarte Schaep weer op te starten en een nieuwe impuls te geven. Ingrid ontfermt zich over de tuinmeubelen, Marianne en Carola over kleding en lifestyle.

Na de intro begon Stephan aan een gedreven demonstratie van wat er met een goede barbecue allemaal mogelijk is. Ondertussen klonk de warmte en beheersing van trio Blues Juice bijna te fraai voor ‘op de achtergrond’. Zuster De Boer, de oude wijkverpleegster (Drents nuchter maar zeker niet schuchter) verraste het publiek met onthullende praktijkverhalen in de streektaal.
“O ja, vers van de pers een voorbeeld waar de BC toe kan leiden”, vertelde Stephan. Na een kennismaking en een bezoek aan Yvette en Jan Buitenhuis was hij vlot overtuigd: “Voor alle mooie autoradio’s en elektronica gaan wij naar JB Car Systems in Meppel!”

Ondertussen was de tijd weer voorbij gevlogen. Toen de schemer serieus werd, gingen de gasten huiswaarts.
Lucy bleef opgewekt kwispelend op haar mooie plekkie achter.

Johan Debbenhof
19 mei 2022