Netwerken is verbinden

Netwerken is geven en nemen

Netwerken is samenwerken

Netwerken werkt op basis van vertrouwen.

Netwerken verbreed je horizon

Netwerken kun je doen met iedereen die je tegenkomt

Netwerken is je eigen feestje maken

Ik kan wel stellen dat de BC Meppel de laatste jaren een rode draad of nog beter gezegd een stabiele factor in mijn leven is geworden. Sinds 2007 werkte ik bij twee bedrijven, buiten de gemeentegrens Meppel, die lid zijn geworden van BC Meppel. En ook nu werk ik weer bij een een bedrijf buiten deze gemeentegrens die lid is van BC Meppel. Dit komt mede omdat de BC Meppel niet in grenzen maar regionaal denkt. Hoe mooi is het om met elkaar in de regio sterker te maken. Niet te denken in hokjes of in concurrentie, maar in REGIONAAL SAMEN DOEN.

Bijna een jaar alweer werk ik in Hotel Restaurant Zwartewater. Naast  ‘’Sluziger ondernemers’’ zie ik vele bedrijven uit de regio en leden van BC Meppel hier komen en gaan. Zo zijn dit jaar de eerste reeks badkamers gerenoveerd. Een behoorlijke ingrijpende klus. De gehele badkamer is namelijk gestript. Met hulp van Bouwbedrijf Eikenaar en met materialen geleverd door Concordia hebben de badkamers een mooie facelift ondergaan. Ook Bakker Installatiebedrijf heeft hieraan zijn steentje bijgedragen.

Kort geleden heeft Eikenaar een op maat gemaakte buffetkast geleverd. De stijl van ons gerenoveerde à la carte restaurant is doorgetrokken  richting live cooking restaurant de Combuijs, waar ook het ontbijt is. De buffetkast dient als koffie/thee corner voor onze gasten.

En ja, dan zit je ook wel eens samen aan de koffietafel te praten. Waaruit blijkt dat je elkaar ook kunt helpen op een andere manier. Voor een bouwproject in omgeving Haarlem zoekt Eikenaar voor een langere periode accommodatie voor een aantal medewerkers. Vanwege onze expertise hebben we aangeboden mee te helpen zoeken om geschikt onderdak te vinden voor hun medewerkers.

Begin oktober zat ik via onze accountant Tamek aan tafel bij Radio Meppel om Hospice Meppel Eesinge onder de aandacht te brengen. Afgesproken is dit structureel te doen. Hoe mooi is dit!

De BC brengt me op vele fronten wat; levert me op verschillende fronten wat op. Ik leer ervan, ik leer mensen kennen, mijn vrijwilligerswerk heeft er baat bij etc. En last but not least de BC levert me business op. Natuurlijk moet je wel in gesprek gaan, regelmatig aanwezig zijn en soms durven te vragen. Dan werkt het vice versa. Ofwel DELEN IS VERMENIGVULDIGEN.

Lia Hoekman – Hotel Zwartewater