Voor Kennispoort Regio Zwolle was 2018 een uitermate succesvol jaar. Samen met het Health Innovation Park, Polymer Science Park en het Agri & Food Innovatieteam heeft het kennisplatform vorig jaar 654 innovatieprojecten behandeld die uiteindelijk tot 345 innovaties in de regio Zwolle hebben geleid. Ondernemers uit de regio beoordelen de organisaties dan ook met een ruime voldoende, zo blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat door Bureau Bartels uit Amersfoort is verricht.

Ondernemers die door de verschillende organisaties geholpen zijn met hun innovatie vragen geven in het onderzoek aan tevreden te zijn over de dienstverlening en beoordelen de adviesgesprekken met een 7,7.
Behalve het geven van adviezen en begeleiden van projecten – dat deel werd met een 8,3 beloond – organiseren de samenwerkende organisaties ook een keur aan evenementen. Vorig jaar werden er 102 georganiseerd en deze evenementen, die verspreid over de hele regio werden gehouden, werden door ruim 5.500 deelnemers bezocht. Bijna negentig procent van de ondervraagde ondernemers beoordeelde deze evenementen als goed tot zeer goed: 7,9.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de innovatieadviseurs in 2018 dertig cases ondersteund hebben waarbij voor een totaalbedrag van € 6.433.285,- financiering is verkregen. In dit totaal bedrag zijn ook bedragen opgenomen die in 2017 zijn aangevraagd, maar in 2018 gehonoreerd zijn.

Ben je nieuwsgierig naar nog meer resultaten en wil je reacties zien van ondernemers? Ontdek het hier in minder dan tien minuten.