BC-buurt Blankenstein
De ‘BC Buurtlunches’ waren een voorproefje van het nieuwe seizoen, dat op woensdag 8 september bij De Havixhorst officieel van start gaat. Het idee achter deze nieuwe formule is om ‘de buren beter leren kennen’. Voor herhaling vatbaar, hoorde je uit verschillende monden. “Interessant om te ontdekken wie er nog meer in je omgeving zit”,  aldus Sarina Massier (Randstad) die woensdag 25 augustus aanschoof aan de picknicktafeltjes voor Digizijn en KFFA (Blankenstein). “In een wat kleiner gezelschap leer je elkaar weer een stuk beter kennen.”

BC-buurt Centrum
Tegelijkertijd vond bij FIZZ de lunch met ondernemers uit het Centrum plaats. De gasten werden welkom geheten door een medewerker omdat Michiel zelf ‘fashionably late’ was. Aan de fraai gedekte, rijk gevulde tafel werden na wat vakantieavonturen en corona-belemmeringen, uitvoerig de bedrijvigheden en ambitieuze plannen besproken. Zo vlogen de kleine uurtjes van de middag voorbij. Martijn Kist: “Het is maar goed dat Anouk de klok goed in de gaten hield, anders waren we flink uit de tijd gelopen …”

BC-buurt Oevers
Donderdag bij Noordhuis (Oevers) heerste een opgewekte stemming omdat live-ontmoetingen als deze weer mogelijk zijn. Jack Petter trapte af met een stukje historie van het bedrijf. Opa van moeders kant begon in 1933 in de Woldstraat een winkel met boter, kaas, eieren, verpakkingsmaterialen en… jenever. Opa Noordhuis stookte die jonge graanjenever zelf, volgens het etiket ‘persoonlijk voorgeproefd door de directie’. De zaak evolueerde van bibliotheek, boekhandel, kantoorboekhandel, apparatuur en meubilair tot de huidige kantoorallrounder met verschillende vestigingen en een eigen technische dienst.
Aan tafel was behalve zalm en carpaccio ook optimisme te proeven: de disgenoten waren – zonder test – positief over de nabije post-covid-toekomst. Aan gespreksstof was als vanouds geen gebrek. Zowel zakelijk als hobbymatig wisten de BC’ers elkaar te vinden. “Ik heb een uitnodiging van Wiebe te Velde aangenomen om binnenkort in de nieuwe volledig elektrische Ford Mustang plaats te nemen”, aldus Eric Grotens, die zich verheugt op de ‘fraaie vormgeving en het herkenbare motorgeluid’.
Voor vertrek bood Jack de liefhebbers een fles jenever aan, voorzien van een ouderwets Noordhuis-etiket… Drie van de veertien namen er een mee naar huis. Volgens Jack een mooie score.

BC-buurt Noord
Op Noord kwamen de BC-lunchers bijeen bij Kortekaas Interieur. Al het meubilair is hier van eigen makelij, inclusief de praatstoel van Arno. In het gezelschap deed iedereen zijn zegje. Over bedrijfsoverdracht en opvolging, over de zin van (en zin ín) aanbestedingen en tenders, over al dan niet bewust verwachtingsmanagement, over de taal van de klant, over prijsstijgingen van materialen, over de hyperschaarse micro-elektronica, over het nut en de noodzaak van afstand en rust, over het verschil tussen zakelijke en particuliere klanten. Arno Kortekaas karakteriseerde de particuliere klant Bloemrijk: “Even aan m’n moeder vragen”. Er werd uitbundig gelachen aan tafel – en heus niet alleen door Menno. Net als op andere locaties sprong de tijd hardvochtig met de lunchgenoten om. Men kwam niet eens aan vakantieverhalen toe…

Johan Debbenhof
met medewerking van Eric, Jack, Martijn en Sarina
25 en 26 augustus 2021