Wij hebben een cheque t.w.v. € 500,- aangeboden aan Stichting Arme Kant van Meppel.

De cheque werd namens BC Meppel overhandigd door onze Wim en Jantina aan het bestuur van de Stichting AKM; Jan Bloksma, Tineke Bal en Klaas Stoer.

Dit bedrag kwam tot stand door ‘te laat afmelden’ of ‘niet op komen dagen’ in seizoen ’22/’23. Sinds een aantal jaren proberen we het verspillen van geld, eten en andere dingen al te beperken. Voorheen lag dit zo rond de € 5000,- per seizoen. Door leden erop te wijzen is dit bedrag mondjesmaat naar beneden gegaan. Vorig seizoen hebben we al aangegeven hier nog bewuster mee om te gaan en uiteindelijk (bij de derde keer) een factuur te sturen als het een ‘gewoonte’ blijft. Dit bedrag gaat echter niet naar ons omdat dit niet binnen onze doelstelling past. We vonden dat dit bedrag naar een passend doel moest gaan.

We hebben daarvoor bewust gekozen voor deze stichting. Want terwijl wij voor € 5000,- verspillen zijn er 700 mensen aangesloten bij de stichting. Tijdens een kopje koffie hoorden we dat daar echt schrijnende gevallen tussen zitten. Maar sowieso is 700 mensen in armoede natuurlijk erg treurig. Wat hebben wij het dan goed!

De Stichting besteed het geld aan boodschappencheques, cadeaus voor kinderen en dagjes uit. Lees meer over de Stichting.