“Wij zijn een bedrijf dat in raampjes en deurtjes doet”, aldus directeur Johan Roo van Rollecate Groep. Even daarvoor hadden de zestig deelnemers tijdens de rondleiding door de productiehal gezien en gehoord aan welke ontzagwekkende projecten hier gewerkt wordt. De ‘Zalmtoren’ bijvoorbeeld. Wanneer de toren aan de Zalmhaven in Rotterdam er in 2021 staat, zal deze met 215 meter het hoogste gebouw van Nederland zijn. De ‘raampjes en deurtjes’ zijn made in Staphorst.

Hofleverancier Zuidas
Op dinsdag 19 november 2019 was BC Meppel te gast bij de maker van aluminium, staal of kunststof gevels. Aan de muur in de hal hangen foto’s van giga-gebouwen waarvoor Rollecate het raamwerk heeft geleverd. Op de site van Rollecate zijn ze online te bekijken. Johan Roo: “Veertig procent van de Zuidas in Amsterdam hebben wij gedaan.”
In de testruimte wordt elke pui getest op wind- en waterdichtheid. Even verderop zien we de hele logistiek achter de talloze onderdelen en elementen die bij de constructies komen kijken.

Innovatie en plezier
Rollecate Groep wil vooroplopen in duurzaamheid, innovatie en plezier. En dat lukt. Wel eens van de lease-gevel gehoord? Naast de productie is er een werkmaatschappij voor service, onderhoud en advies. Gevelbeheer Nederland heeft zeven vestigingen. Directeur Ronald Sloten: “Wij gaan graag in gesprek met veeleisende klanten. Want wij willen nog beter worden.”

Genoten
Na het bedrijfsbezoek werd de bijeenkomst voortgezet bij restaurant Stien. Er stond een ‘walking diner’ op het menu. Het waren vooral de ijverige medewerkers van Stien die aan de wandel waren. Ze voorzagen de gasten met alles wat hun hartjes begeerden. Extra leuk om van hen spontaan te horen: “Wij hebben ook van jullie gezelschap genoten.”