MEPPEL – De bijeenkomst was aangekondigd als ‘BC kerstborrel bij Werkplan’. Businessclub Meppel had een vet wause verrassing in petto.

Het Werkplan-ontvangstteam had zich getooid in combinaties van paars, lichtblauw, felgroen en geel. Debbie, stijlbewust als altijd, maakte zich vooraf wel wat zorgen: “Iedereen komt in z’n beste kerstkleren en wij staan hier als een stel tokkies!” Maar gelukkig viel het mee – met die beste kerstkleden in elk geval.

Het bleek de opmaat naar een zorgvuldig geheim gehouden nineties-quiz. Maar eerst verwelkomde de voorzitter – ook gehuld in een Aussie – de gasten en twee nieuwe BC’ers: Jordan Hondijk van De Laat Teamuitjesmakelaar en Jan Soer van Tips & Tickets. Daarop introduceerde gastheer Anis in een soortement van 90’s-ruimtepak zijn nieuwe onderkomen aan de Industrieweg. Het pand biedt aldus de Werkplan-directeur ‘los van de mensenhandel’ ruimte aan vijf uiteenlopende bedrijven, van media-videomarketing, winkelinrichting, tuinonderhoud, AI-sofware-ontwikkeling tot ‘een lokaal uit de hand gelopen hobby met vijf volwaardige monteurs’. Anis besloot uiterst serieus: “Het is een groot goed als je elkaar hier kunt treffen in alle gezondheid.” De zeventig aanwezigen ondersteunden dit met een spontaan applaus voor Wim.

Fanatisme
De quiz telde zeven rondes met tien vragen over de nineties. Acht teams deden mee, en hoe. Digitaal spieken mocht alleen achteraf, maar voor de rest aan fanatisme geen gebrek.
Team Baywatch (zes heren en één dame) behaalde de fantastische score van 62! Zij werden op slechts een half puntje gevolgd door Beverly Hills. Het waren dus de baywatchers die bij Herberg ’t Plein samen een overwinningslunch mogen gaan nuttigen. De nummers twee bespraken de uitslag nog een tijdje na. Ze kwamen er niet uit wélke vraag precies debet was geweest aan het nipte verschil…

Gelukkig waren de nineties vóór het eten voorbij. Op het bord dus geen ‘gabber-astronautenvoer’, maar een zorgvuldig bereide voedzame maaltijd van ’t Plein, die buiten in de kraam kon worden opgehaald. Even verderop stond een kerststal met levende schapen en mensen. Verschillende herders, Josefs en Maria’s wisselden elkaar af, want iedereen die wilde mocht rondom de kribbe gekostumeerd op de foto.

Gesprekken
Aan tafel werden gesprekken gevoerd over nieuwe ontwikkelingen, AI-toepassingen: bedreiging of handig hulpmiddel (of allebei), actuele handel, plannen voor het nieuwe jaar, onzekerheid, hoop, persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer.
Voor vertrek kreeg iedereen een bus poedersuiker en oliebollenkaart mee om te verzilveren bij de beste oliebollenbakker van Drenthe en Meppeler Ondernemer van het Jaar, Echte Bakker Steenbergen.

De eerstvolgende bijeenkomst is de nieuwjaarsborrel bij proefsalon Kisjes op maandagmiddag 8 januari.

Johan Debbenhof
donderdag 13 december 2023