Op een hete nazomermiddag is weinig lekkerder dan op een beschut terras in goed gezelschap een sinaasappel-welkomstcocktail nuttigen. Zo begon bij Villa Bodelaeke in Giethoorn het nieuwe Businessclubseizoen.

De eerste van pakweg achttien bijeenkomsten van 2023-2024 bood een combi van sportieve, ludieke en culinaire geneugten. Het sportieve element werd door vicevoorzitter en spreekstalmeester Erwin Rollema aangekondigd als ‘een soort klootschieten’. In plaats van met de traditionele zware kloten moesten we een parcours met tennisballen afleggen… De reden werd onderweg wel duidelijk: de Porsches uit de buurt hebben het niet zo op echte kloten.

In de smaak
De inzet van Thijs, Stephan en hun crew was van meet af aan zichtbaar. Het verrassende pastabuffet – met de kaas van Thijs’ vader, die in Giethoorn boert – en de gevarieerde desserts vielen in de smaak. Maar om vijf uur moest dat allemaal nog komen. Erwin heette Kjell Kuiper zonder s van Fit20 Meppel als nieuwste BC’er speciaal welkom. Kjell kondigde meteen een BC-kennismakingsactie aan: tot eind oktober drie proeflessen gratis…

We werden verdeeld in tien teams, die twee om twee de strijd met elkaar aangingen. De uitdaging was om in zo min mogelijk worpen de eindstreep te bereiken. Dat lukte iedereen, in voorbeeldige harmonie.
Teams 3 en 4 demonstreerden dit als de besten. Han had de bal namens zijn team in de sloot gemikt, waarop uitgerekend tegenstander Erik Niezen zijn lengte, tastende voeten en grijpgrage handen inzette om die bal uit het water te lepelen. Tijdens dit optreden assisteerden leden van beide teams hem eendrachtig met tips. Hier is filmisch bewijs van. Met echte kloten was dit alles onmogelijk geweest.

Hond
Ook team 10 had met een natte bal te maken, maar dan anders. Een veel te natte tennisbal die zij onderweg uit de berm hadden gevist, bleek niet het eigen, gemarkeerde wedstrijdexemplaar te zijn, maar eentje die onderweg door een hond was klaargelegd. Hier kwamen ze pas na zeven worpen achter.
Help! Wat zeggen de spelregels daarover? Alsof het zo moest zijn, kwamen ze nét de groep met Gert tegemoet. En die wist het: in zo’n geval moet je twee maal zeven = veertien punten in mindering brengen. Uiteraard trok niemand zich hier wat van aan en lieten ze de zaak zoals die was.

Team 9 van captain Wim Meijer kwam aan het einde bovendrijven. Zij hadden één worp minder nodig dan team 1 van Stephan Harberink. De winnende ploeg met Wim, Henriët, Anne en Peter krijgt een BC-lunch aangeboden.

Johan Debbenhof
7 september 2023

NB Geef je op voor de volgende bijeenkomsten: het Prinsjesdagontbijt van vrijdag 22 september, op donderdag 12 oktober gevolgd door het Ondernemersgala.