Content

'Foute avond' bij PEC ZwolleDe bus uit Rotterdam arriveerde lang na die uit Meppel (maar was naar verluidt toch veel eerder van huis gegaan). Op uitnodiging van PEC Zwolle waren vijftig leden en introducé(e)s zaterdag 14 april bij de thuiswedstrijd tegen Excelsior.

Voor de wedstrijd aten en zaten we in de zaal samen met Businessclub Steenwijkerland. Het eten (broodjes, soep en saté) nuttigden we aan sta-tafels. BC Steenwijkerland is een actieve club met 220 leden die ook een rol als belangenbehartiger speelt, vertelde voorzitter Jurjen Helfrich.

Zwolfje
De wedstrijd beloofde veel goeds toen Youness Mokhtar in de 17e minuut vanaf de zestienmeterlijn cross in de bovenhoek schoot. Mascotte Zwolfje besteeg spontaan onze tribune om de blijdschap te delen. Hierna bleef het een tamelijk tamme pot. Excelsior maakte na rust via een penalty 1-1. Daar bleef het bij. 

Althans wat de stand betreft. Want PEC had een ‘foute avond’ georganiseerd en daar deden ze werkelijk alles aan. Een 70’s/80’s-disco, wijde pijpen, glitter, lichtjes, afro- en andere pruiken. Strakke pakjes en een losse, informele sfeer waarin de tijd voorbij vliegt.

Ontsnappen
Het vertrek om 23.30 uur was perfect getimed. Het lukte precies om aan een optreden van Dries Roelvink te ontsnappen. (Ter compensatie een filmpje over de voetbalbeleving van de sympathieke volkszanger). 
Rond middernacht parkeerde chauffeur Gerrit de Meppelbus weer netjes op Blankenstein.

naar het nieuwsoverzicht